US OPEN 2021. Simona Halep s-a calificat în turul secund, victorie în minimum de seturi cu Camila Giorgi

US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, a debutat luni la New York, în programul primei zile aflându-se și patru jucătoare din România. Simona Halep a obţinut o calificare facilă în turul secund, după 6-4, 7-6 cu Camila Giorgi, din Italia.

30 aug. 2021, 19:50
US OPEN 2021. Simona Halep s-a calificat în turul secund, victorie în minimum de seturi cu Camila Giorgi

US OPEN 2021. UPDATE

Simona Halep s-a calificat după o oră şi 35 de minute de joc. În primul set, cele două jucătoare au mers cu serviciul până la 4-4, când Halep a reuşit să facă break, iar apoi a încheiat setul cu 6-4. În actul secund, fostul lider mondial a reuşit un break mai devreme, la 2-2, a condus cu 4-2 şi 5-3, dar nu a izbutit să încheie conturile, ratând două mingi de meci la 6-5, după care a fost egalată. Halep a făcut diferenţa în tiebreak, impunându-se cu 7-3, după cinci puncte consecutive.

Românca a câştigat şi primul său duel cu Giorgi (29 ani, 36 WTA), în 2015, în turul al treilea la Miami, cu 6-4, 7-5.

Halep a încheiat cu 6 aşi şi 3 duble greşeli, având un procentaj de reuşită la primul serviciu de 83%, după ce înainte de tiebreak acesta era de 90%. Simona Halep a avut 14 mingi direct câştigătoare şi 16 erori neprovocate.

Giorgi, jucătoare care a cucerit recent titlul la Montreal, a avut 2 aşi, o dublă greşeală, 16 winners şi 30 de erori neforţate.

În turul secund o va întâlni pe jucătoarea slovacă Kristina Kucova, care a învins-o cu 7-5, 6-1 pe americanca Ann Li.

ŞTIREA INIŢIALĂ. EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – CAMILA GIORGI ONLINE STREAMING. De la ora 18.00, pe Grandstand, în primul meci al zilei, Simona Halep (favorita 12) va juca împotriva italiencei Camila Giorgi, locul 36 mondial. Meciul Simona Halep – Camila Giorgi din primul tur la US Open 2021 va fi transmis la TV de Eurosport 2.

SIMONA HALEP – CAMILA GIORGI ONLINE STREAMING EUROSPORT LIVE VIDEO 

Halep și Giorgi se întâlnesc pentru a doua oară într-un meci oficial, dup ce s-au mai confruntat și în turul al treilea la Miami Open, în anul 2015! Simona s-a impus atunci lejer, cu 6-4, 7-5, dar între timp s-au mai schimbat datele problemei.

Simona vine după o nouă accidentare pe care a suferit-o la coapsă, în cadrul turneului de la Cincinnati, dar vestea bună este că s-a antrenat normal în această săptămână. Camila Giorgi este o adversară periculoasă, având în vedere că italianca a triumfat în luna august la turneul WTA 1.000 de la Montreal, după ce a învins-o în finală pe Karolina Pliskova (Cehia, 4 WTA), scor 6-3, 7-5.

Alt trei tenismene din România, Gabriela Ruse, Irina Begu și Ana Bogdan, vor evolua aproximativ la aceeași oră, 22.00.

Pe terenul 4, Gabriela Ruse, venită din calificări, o va întâlni în primul tur pe sportiva cehă Marketa Vondrousova. În al treilea meci de pe terenul 9, Ana Bogdan va juca în compania spaniolei Rebeka Masarova, iar Irina Begu se va duela pe terenul 12 cu Andrea Petkovic (Germania).

Toate meciurile vor putea fi vizionate de publicul din România pe canalul Eurosport.

US OPEN 2021 | NAOMI OSAKA ȘI-A ALES REPEDE FAVORITELE: SIMONA HALEP ȘI COCO GAUFF!

Naomi Osaka pornește la drum din postura de campioană en-titre și este, probabil, cea mai urmărită jucătoare din turneul WTA, la nivel global. Deși se anunță o luptă acerbă pentru titlu la New York, reprezentanta Japoniei, cap de serie nr. 3, le-a lăudat pe Simona Halep și pe Coco Gauff înaintea debutului. Chiar și în afara terenului, vedeta japoneză este cunoscută pentru personalitatea sa empatică și natura sa politicoasă.

Simona Halep și-a inaugurat un nou hotel la mare. Cât costă o noapte de cazare în resortul de lux
Într-o discuție despre cine are cea mai bună mișcare pe teren, Naomi s-a grăbit să le aleagă pe Coco și Simona drept favorite. Cu toate acestea, ea a subliniat și o diferență între cele două. „Cred că Halep este destul de bună. Și Coco, dar aș spune că acum este între încercarea de a fi agresivă și a fi defensivă. Ar fi mult mai bună dacă s-ar hotărî să meargă doar pentru un lucru. Și cred că Halep decide mai mult să se apere”.

CFR Cluj şi-a aflat adversarele din grupele Conference League. Campioana le va întâlni pe Alkmaar, Randers şi Jablonec

Naomi și Coco au crescut împreună în Statele Unite, jucând pe aceleași terenuri încă din copilărie. Prin urmare, cele două jucătoare sunt foarte bune prietene și împărtășesc o relație personală și în afara terenului.