Simona Halep, despre posibila adversară din optimi de la Australian Open: „M-a zdrobit la Roland Garros”

Simona Halep s-a calificat fără probleme în optimile de finală de la Australian Open, după 6-1, 6-3, cu rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 32. La final, campioana noastră a făcut câteva declaraţii foarte interesante.

12 feb. 2021, 12:15
Simona Halep, despre posibila adversară din optimi de la Australian Open: „M-a zdrobit la Roland Garros”

E mereu greu să joc împotriva jucătoarelor pe care nu le-am mai întâlnit. Ştiam că loveşte puternic şi plat. A trebuit să fiu puternică pe picioare, iar serva m-a ajutat mult azi. Am avut un serviciu bun, m-a ajutat și mi-am făcut meciul ușor. Am muncit mult în pre-sezon la serviciu și se vede. Suprafa’a e mult mai rapidă decât anul trecut, nu mi-e uşor, trebuie să fiu şi eu rapidă şi să blochez puterea loviturilor trimise de adversare. În acelaşi timp, îmi place viteza şi mă bucur de ea„, a spus Simona Halep, după victoria de vineri, din turul trei de la Australian Open.

În optimile de finală, Halep, finalistă la Melbourne în 2018, o va întâlni pe învingătoarea din partida Iga Swiatek – Fiona Ferro. În cazul unei întâlniri cu poloneza, ar fi prima șansă de revanșă după ce Iga a învins-o la Roland Garros 2020, câștigând apoi turneul. Simona şi-a amintit vineri de duelul din toamnă și pare extrem de motivată să își ia revanșa. Sportiva clasată pe locul 17 WTA e într-o formă bună, pierzând un singur meci din ultimele 11 disputate. „Va fi o mare provocare, pentru că m-a zdrobit la Roland Garros. Va trebui să fac ceva mai bine, să joc un tenis mai bun, dar sunt încrezatoare. De asta sunt aici, ca să dau tot ce am mai bun,” a mai spus Halep.

Citeşte şi Simona Halep, calificare triumfală în optimi, la Australian Open 2021. A pierdut doar patru game-uri cu Veronika Kudermetova

Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, vineri, după ce a dispus cu 6-1, 6-3 de rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 32.

Halep (29 ani), a doua favorită, a obţinut o victorie fără emoţii la Melbourne, după o oră şi 18 minute.

Românca a dominat categoric primul set, adjudecat cu 6-1, după ce a pierdut ghemul inaugural. Jocul a fost mai echilibrat în actul al doilea, în care Kudermetova a fost ceva mai precisă, iar Halep a greşit mai mult. Rusoaica a început cu break, dar Halep a revenit şi a câştigat două ghemuri la rând. Kudermetova a făcut 3-2, un break la zero, şi a ratat o minge de 4-2, iar Halep a restabilit egalitatea, 3-3. Ghemul opt, la 4-3 pentru Simona, a fost decisiv pentru soarta setului, românca reuşind în cele din urmă break-ul la a treia sa şansă, iar apoi a încheiat meciul (6-3).

Citeşte şi Simona Halep şi Toni Iuruc, moment incredibil la Melbourne. Darren Cahill a izbucnit în râs!

Halep a făcut 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Kudermetova a încheiat cu un as şi 2 duble greşeli. Românca a fost mai bună la serviciu, 60%-54% la primul şi 47%-33% la al doilea. Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a fructificat 6. Adversara sa a transformat 2 din 4. Halep a încheiat cu mai multe mingi direct câştigătoare, 21-17, şi cu mai puţine erori neforţate, 12-38.

Acesta a fost primul meci dintre Halep şi Kudermetova (23 ani, 36 WTA).

Halep şi-a asigurat un cec de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

Halep, finalistă în 2018 şi semifinalistă anul trecut la Melbourne, va juca în optimi cu învingătoarea dintre poloneza Iga Swiatek, cap de serie numărul 15, campioana de la Roland Garros, şi franţuzoaica Fiona Ferro.