ROLAND GARROS 2022. Simona Halep s-a calificat în turul doi, dar a avut probleme cu lucky-looser-ul Nastasja Schunk

Simona Halep s-a calificat marţi în turul secund al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a învins-o cu 6-4, 1-6, 6-1 pe jucătoarea germană Nastasja Schunk.

24 mai 2022, 19:56
ROLAND GARROS 2022. Simona Halep s-a calificat în turul doi, dar a avut probleme cu lucky-looser-ul Nastasja Schunk

Simona Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 19, a obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 48 min) în faţa unei adversare venite din calificări (18 ani, 165 WTA), care a arătat calităţi peste locul ocupat în clasament.

Schunk a început în forţă şi a condus cu 3-0 în primul set, însă Halep şi-a găsit în cele din urmă ritmul şi s-a impus cu 6-4, după patru ghemuri consecutive.

În actul secund, Halep nu s-a regăsit, a greşit foarte mult, în condiţiile în care şi Schunk a etalat un joc remarcabil, astfel că tânăra jucătoare germană s-a impus cu un sec 6-1, după ce a avut 5-0.

În decisiv, primul ghem a fost unul determinant, Halep salvând două mingi de break, după care a dominat jocul şi pe fondul scăderii de nivel a adversarei. Fostul lider mondial a avut 5-0 înainte de a încheiat cu 6-1.

Halep a avut 5 aşi şi 2 duble greşeli, Schunk a totalizat 4 duble greşeli, germanca a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 24-19, dar şi mai multe erori neforţate, 37-31.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat al ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată.

Halep şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA), pe care a mai întâlnit-o anul acesta, în semifinale la Melbourne Summer Set 1, câştigând cu 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea şi Irina Begu s-au calificat şi ele în turul al doilea, iar Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu au părăsit turneul din prima rundă.

Răzvan Burleanu: „Steaua ar avea drept de promovare în Liga I dacă ar deveni societate comercială sportivă pe acţiuni”

Ana Bogdan, învinsă de Victoria Azarenka în primul tur la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de belarusa Victoria Azarenka în trei seturi, cu 6-7 (7-9), 7-6 (7-1), 6-2, luni, la Paris, în prima rundă a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Azarenka (32 ani, 15 WTA), semifinalistă la Roland Garros în 2013, a obţinut o victorie după un meci solicitant, care a durat aproape trei ore – timp efectiv (2 h 58 min), jocul fiind întrerupt din cauza ploii la 3-3 în setul secund.

Fosta campioană de Mare Şlem (2012, 2013 – Australian Open) a început bine jocul şi a condus cu 4-1 în primul set, apoi a avut 5-2, dar Ana Bogdan (29 ani, 93 WTA) a revenit şi a restabilit egalitatea, 5-5, iar apoi a trimis setul în tiebreak. Azarenka a avut 6-3, însă românca a avut o nouă revenire formidabilă, salvând cele trei mingi de set şi câştigând în cele din urmă cu 9-7.

În actul secund, belarusa a condus cu 3-1, însă Ana Bogdan a recuperat din nou şi a egalat, 3-3, moment în care jocul a fost întrerupt din cauza ploii. După o pauză de circa două ore meciul s-a putut relua, iar cele două jucătoare au mers cu serviciul, însă românca a reuşit un break şi a preluat conducerea cu 6-5, servind pentru meci. Din păcate, Ana nu a reuşit îşi fructifice serviciul şi Azarenka a egalat, iar în tiebreak s-a impus clar, cu 7-1.

Belarusa a dominat şi setul decisiv, în care Ana Bogdan a reuşit să ia doar două ghemuri (6-2). Azarenka a încheiat cu 5 aşi şi 3 duble greşeli, în timp ce românca a făcut 5 duble greşeli. Victoria a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 44-40, dar şi mai multe erori neforţate, 40-36.

Visul Stelei de a promova s-a năruit. TAS a respins cererea rivalei lui Gigi Becali de suspendare a meciurilor de baraj
Ana Bogdan s-a ales cu 60.000 de euro şi 10 puncte WTA pentru participare. Luni este programată să joace şi Irina Begu (contra italiencei Jasmine Paolini), iar marţi vor evolua celelalte trei românce de pe tabloul principal: Simona Halep, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu. Sorana Cîrstea s-a calificat, duminică, în turul al doilea, iar Gabriela Ruse a pierdut în prima rundă.