Simona Halep, calificare triumfală în sferturi, la Wimbledon. A spulberat-o pe Paula Badosa

Simona Halep s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, al treilea de Grad Slam al Anului, după 6-1, 6-2 cu jucătoarea spaniolă Paula Badosa. Meciul a durat doar 59 de minute.

04 iul. 2022, 19:30
Simona Halep, calificare triumfală în sferturi, la Wimbledon. A spulberat-o pe Paula Badosa

UPDATE. Campioană la Londra în 2019, Simona Halep, care în 2021 nu a participat la Wimbledon, fiind accidentată (ediţia din 2020 a fost anulată), a ajuns astfel la 11 victorii consecutive la Grand Slam-ul pe iarbă.

Badosa a început un ghem alb, dar apoi Halep a jucat fără greşeală şi a luat şase ghemuri consecutive (6-1). Începutul setului secund a fost echilibrat, iar Halep a fost nevoită să salveze o minge de break (singura). Halep a reuşit un prim break la 3-2 în favoarea sa, iar apoi a încheiat conturile tot pe serviciul ibericei (6-2).

Halep a reuşit 3 aşi, dar a făcut şi 2 duble greşeli, în timp ce Badosa a încheiat cu un as şi o dublă greşeală. Procentajele de reuşită la ambele servicii au fost mult mai mari pentru româncă, 89%, respectiv 68%, în timp ce ale spaniolei au fost sub 50 de procente. Fostul lider mondiale a fost superioară şi la mingile direct câştigătoare, 17-7, în timp ce Badosa a comis net mai multe erori neforţate, 21-9.

Halep a învins-o pe Badosa (24 ani, 4 WTA) şi în primul lor meci direct, tot anul acesta, în aprilie, cu 6-3, 6-1, în turul al doilea la Madrid.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 310.000 de lire sterline, iar în sferturi o va înfrunta pe americanca Amanda Anisimova (20 ani, 25 WTA), care a dispus de franţuzoaica Harmony Tan cu 6-2, 6-3.

Românca are 2-1 în meciurile directe cu Anisimova, pe care a întrecut-o recent la Bad Homburg, pe iarbă, cu 6-2, 6-1, în sferturi. Americanca a câştigat primul lor duel, în 2019, în sferturi la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, iar Halep şi-a luat revanşa un an mai târziu, în turul al treilea al Openului Franţei, cu 6-0, 6-1.

ŞTIREA INIŢIALĂ. EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – PAULA BADOSA. Simona Halep a avut câteva meciuri foarte bune la Wimbledon până în faza optimilor de finală. Campioană la ediția din 2019, Simona Halep le-a învins pe Karolina Muchova, Kirsten Flipkens și Magdalena Frech, toate cele 3 partide terminându-se în minimum de seturi. De altfel, ultimul set pierdut de Simona la Wimbledon datează din 2019, din turul 2, atunci când Halep a cedat un set în fața Mihaelei Buzărnescu (5-3, 4-6, 6-2).

SIMoNA HALEP – PAULA BADOSA EUROSPORT LIVE VIDEO 

Acum, în optimile de finală, Simona Halep se va duela cu favorita numărul 4, Paula Badosa, jucătoare care nu a trecut niciodată de faza optimilor de finală la Wimbledon (fază atinsă în 2021 și 2022). În vârstă de 24 de ani, sportiva din Spania le-a învins până acum pe Louisa Chirico, Irina Bara și Petra Kvitova, fără a ceda set.

EUROSPORT LIVE VIDEO SIM0NA HALEP – PAULA BADOSA. Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat programul zilei a opta de concurs la All England Club. Partida dintre Simona Halep și Paula Badosa e programată a doua pe terenul central, în jurul orei 17.30, ora României, după meciul dintre Kyrgios și Nakashima.

S-a stabilit programul Ligii 1, noua Superligă. Meci bombă în prima etapă, CFR Cluj-Rapid

Simona Halep și Paula Badosa s-au mai întâlnit o singură dată, chiar în acest an, la Madrid. Românca i-a lăsat acolo doar patru game-uri, reușind să se impună cu 6-3, 6-1. De la Madrid a plecat și parteneriatul Simonei cu antrenorul francez, Patrick Mouratoglou.

Simona Halep – Paula Badosa se anunță un meci extrem de spectaculos, în optimile de finală de la Wimbledon. Ambele jucătoare au ajuns în această fază a competiției fără să piardă set: Badosa le-a învins pe Louisa Chirico, Irian Bara și Petra Kvitova, în timp ce Simona a trecut lejer de Karolina Muchova, Kirsten Flipkens și Magdalena Frech.

Biletul zilei pariuri1x2.ro cu Paula Badosa – Simona Halep în prim-plan!
Simona a ajuns la 10 victorii consecutive pe iarba de la Wimbledon și are o șansă reală să cucerească din nou trofeul, mai ales după eliminarea Igăi Swiatek. Totuși, testul numit Paula Badosa va fi unul dificil, chiar dacă iberica nu este o specialistă pe iarbă (a mai ajuns o singură dată în optimi la Wimbledon, în 2021).

Simona Halep și Paula Badosa s-au mai întâlnit o singură dată, chiar în acest an, la Madrid. Românca i-a lăsat acolo doar patru game-uri, reușind să se impună cu 6-3, 6-1. După meciul din turul 3 de la Wimbledon, Badosa și-a amintit de acea partidă și a menționat că speră ca Halep să nu repete acea evoluție, care a fost una perfectă.