EUROVISION 2021. România va concura în prima semifinală. Roxen va fi al 13-lea artist care va urca pe scenă la Rotterdam

Roxen, artista care va reprezenta România la concursul Eurovision, va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.

30 mart. 2021, 21:29
EUROVISION 2021. România va concura în prima semifinală. Roxen va fi al 13-lea artist care va urca pe scenă la Rotterdam

EUROVISION 2021

. Ordinea de intrare în competiţie, stabilită de producătorii Eurovision şi aprobată de Martin Österdahl, executive supervisor al concursului internaţional, a fost anunţată marţi de organizatori.

13 este un număr norocos pentru mulţi. Italienii şi francezii au expresii în care acest număr e sinonim cu succesul, iar în ceea ce ne priveşte, anul acesta delegaţia noastră are 13 persoane şi intrăm în semifinală de pe locul 13”, declară Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la ESC 2021.

Roxen este la fel de optimistă: „Îmi place numărul 13, mi-a purtat mereu noroc şi sper să se întâmple la fel şi de data aceasta. Abia aştept să urc pe scena Eurovision! Vă pup şi vă îmbrăţişez!„.

Alături de Roxen, în prima semifinală Eurovision 2021, care va avea loc pe 18 mai, vor concura reprezentaţii Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei. Doar zece vor merge mai departe, în finala din 22 mai. Alţi zece artişti se vor califica din a doua semifinală, celor 20 de finalişti urmând să li se alăture, în actul final, reprezentanţii ţării gazdă şi ai Big Five – Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Citeşte şi Conchita Wurst, de nerecunoscut. Cum arată acum transsexualul care a câştigat Eurovisionul în 2014

EUROVISION 2021. Fiind desemnată reprezentantă a României la ediţia din 2020 a competiţiei Eurovision, Roxen a lansat cinci piese pentru selecţia naţională, piesa „Alcohol You” fiind desemnată câştigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiţia Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediţia din 2021 de la Rotterdam, cu o nouă piesă: „Amnesia”.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului participă – alături de România – alte 40 de ţări.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori din cauza pandemiei.

Citeşte şi Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, agresată în casă, la 4 dimineaţa. A sunat la 112, după ce a fost lovită de iubit