EUROVISION 2023 ROMÂNIA Cine sunt concurenţii din finala selecţiei naţionale. Lista pieselor VIDEO

Finala selecţiei naţionale Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia care va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool, are loc sâmbătă, 11 februarie, şi va fi transmisă în direct de TVR, de la ora 21:00.

10 feb. 2023, 11:12
EUROVISION 2023 ROMÂNIA Cine sunt concurenţii din finala selecţiei naţionale. Lista pieselor VIDEO
EUROVISION 2023 ROMÂNIA Lista pieselor din finala selecţiei naționale.

EUROVISION 2023 ROMÂNIA. În finală, publicul poate vota melodia preferată prin apel telefonic cu tarif normal sau online, pe durata interpretării fiecărei piese sau la finalul show-ului, când va avea loc o recapitulare a compoziţiilor aflate în concurs. Pentru votul prin apel telefonic, fiecare concurent va putea fi votat la numărul de telefon afișat pe ecran, pe durata interpretării melodiei, anunţă TVR. După apelarea numărului, robotul transmite mesajul „votat”! și automat, votul se alocă piesei respective.  Votul online va avea loc pe site-ul oficial al Televiziunii Române: eurovision.tvr.ro, unde doritorii trebuie să parcurgă următoarele etape: logare, apoi „click” pe butonul „votează”, dedicat concurentului preferat.

Citeşte şi: România va participa la Eurovision 2023. Ce se întâmplă cu scandalul votului anulat de anul trecut

Cine sunt finaliştii selecţiei naţionale Eurovision 2023 România

* Deiona – „Call on me”

* Andrada Popa – „No time for me”

* Ocean Drive – „Take you home”

* Amia – „Puppet”

* Andrei Duţu – „Statues”

* Theodor Andrei – „D.G.T. (Off and on)”

* Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros – „Lele”

* Aledaida – „Bla Bla Bla”

* Adriana Moraru – „Faralaes”

* Maryliss – „Hai vino”

* JaxMan (Erin Dăneţ) – „Bad&Cool”

* Andreea D Folclor Orchestra – „Periniţa mea”

Citeşte şi: TVR a adoptat bugetul pentru Eurovision 2023. În 2022, România a fost acuzată că a falsificat voturile!

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia în februarie 2022. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare. Semifinalele vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală pe 13 mai. Reprezentantul României va concura în a doua semifinală.

România, implicată într-un scandal imens anul trecut

Consiliul de Administrație al TVR a aprobat participarea României la Eurovision 2023 şi iniţierea demersurilor necesare identificării unei firme elveţiene de avocatură pentru evaluarea litigiului cu EBU. Decizia a venit după scandalul de la ediția Eurovision din 2022, când organizatorul concursului a anulat votul României invocând nereguli. Șeful TVR, Dan Turturică, susținea la vremea respectivă că va susține în organismele de conducere ale TVR ca România să nu mai participe la Eurovision. Pe 26 august 2022, Consiliul de Administraţie a aprobat cu unanimitate de voturi participarea României la cea de-a 67-a ediţie a Eurovision Song Contest, care se va desfăşura în luna mai în Marea Britanie.