Evadare ca în FILME: Doi CRIMINALI PERICULOŞI au fugit dintr-un penitenciar din Sofia

Doi prizonieri au evadat din penitenciarul de la Sofia printr-un tunel pe care au reuşit să-l sape fără să fie observaţi de nimeni.

RomaniaTV.net
01 mai 2014, 16:39

Ministerul bulgar de Interne a anunţat joi că Nikolai Nikolov, cetăţean bulgar, de 46 ani, condamnat la 20 de ani închisoare pentru omor, şi guatemalezul Jose Martines, de 48 de ani, condamnat la 18 ani pentru jaf armat, au reuşit să fugă din închisoare în noaptea de miercuri spre joi. Potrivit unor informaţii neoficiale, cei doi se ocupau de căldura în închisoare şi au avut acces la subsol de unde au reuşit să evadeze printr-un tunel.

Jose Martines şi alţi trei bărbaţi au săvârşit un jaf armat în anul 2011 când au oprit un autoturism în timp ce trecea prin Trecătoarea Republicii din centrul Bulgariei, au tras în piciorul şoferului şi au furat peste 30.000 de euro. Nikolai Nikolov a fost condamnat pentru asasinarea liderului interlop Nikolai Hristov-Haio. Cel din urmă a fost printre cei mai importanţi traficanţi de droguri din sud-vestul Bulgariei până în 2008 când a fost ucis de Nikolov şi complicele lui, Stanislav Metodiev-Sisi, despre care se crede că este asasinul cu cea mai bogată experienţă din Bulgaria, fiind judecat pentru cel puţin 6 omoruri, victimele fiind de obicei reprezentanţi ai lumii interlope.

Ivan Petrov, şeful sindicatului angajaţilor din penitenciare, a comentat pentru agenţia Focus că acesta este primul caz din ultimii 20 de ani când cineva reuşeşte să evadeze din clădirea unei închisori în Bulgaria. A mai fost un caz în Varna, dar atunci prizonierul a evadat din curte sărind peste zid. Se mai întâmplă ca unii prizonieri să evadeze când se află în afara penitenciarului, de exemplu pentru a munci, când sunt în concediu sau când sunt trataţi la spital, dar în ultimele decenii nu s-a mai întâmplat ca cineva să reuşească să fugă din penitenciar, a spus Petrov. El a explicat însă că această evadare nu poate fi o mare surpriză în condiţiile în care clădirile închisorilor din Bulgaria au aproape 100 de ani, cea a închisorii de la Sofia a fost construită în anii 20 ai secolului trecut. În acelaşi timp, oamenii care se ocupă de paza prizonierilor sunt puţini şi plătiţi prost.