Evadatul din penitenciarul Jilava, prins la 3.30 dimineaţa în Călăraşi după o „poteră ca-n filme”

Deţinutul care a scăpat din Penitenciarul Jilava a fost prins în Călăraşi, asta după ce aseară a avut loc în capitală o amplă operaţiune a poliţiei pentru prinderea deţinutului. Acum, bărbatul se află la Penitenciarul din Slobozia. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2019, 20:53
Evadatul din penitenciarul Jilava, prins la 3.30 dimineaţa în Călăraşi după o „poteră ca-n filme”

UPDATE: Evadatul din penitenciarul Jilava, prins în Călăraşi

Bărbatul condamnat pentru tâlhărie care a evadat din Penitenciarul Jilava a fost prins, duminică dimineaţă, într-un parc din Călăraşi. El a fost dus la Penitenciarul Slobozia.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin care a evadat din Penitenciarul Jilava a fost prins în Parcul Dumbrava din Călăraşi.

Forţele de ordine l-au prins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.30. Bărbatul nu a opus rezistenţă şi a fost dus la Penitenciarul Slobozia.


Forţele de ordine din Bucureşti desfăşoară, sâmbătă seară, o amplă acţiune de căutare a bărbatului care a evadat din Penitenciarul Jilava, au declarat pentru News.ro, surse judiciare. Acţiunea se derulează în zone din sectoarele 4 şi 5, iar o stradă din Sectorul 5 ar fi fost închisă.

Deținutul care a evadat joi din Penitenciarul Jilava a fost identificat în cartierul Berceni, dar poliția nu a reușit încă să îl imobilizeze. 

Sunt 15 echipaje care acționează în cartierul din sudul Capitalei.  Polițiștii încă nu au reușit să-l mobilizeze. Se pare că bărbatul este înarmat cu un cuțit. Bărbatul a evadat de la Penitenciarul Jilava după ce a sărit un gard de beton de trei metri, a reușit să treacă de alte trei garduri de sârmă ghimpată, a fost oprit de o patrulă de poliție, a scăpat și a fugit 4 kilometri până la un centru de fier vechi, unde a fost mușcat de câini, iar apoi i s-a pierdut urma. 

Se pare că a fost depistat în Berceni, dar nu s-a reușit imobilizarea sa. 

Evadarea a avut loc în urmă cu două zile. Bărbatul, Azamfirei Valeriu Constantin, este condamnat la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, în regim semideschis. Pentru că-și ispășise o mare parte din pedeapsă, el putea munci în afara penitenciarului, însoțit de un ofițer fără armament. Astfel se explică de ce avea acces în anumite zone ale închisorii. 

Bărbatul a fost dat în urmărire la nivel naţional, precum şi în consemn la frontieră.

Deţinutul evadat are 1,69 metri înălţime, păr negru, ochi căprui şi mai multe tatuaje pe umeri. La momentul evadării, el era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni gri, o helancă de culoare neagră şi o haină maro, ulterior acesta abandonând haina