EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Prezenţa la proba de limba română, mai mică cu circa 20%

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prezenţa la proba scrisă de limba şi literatura română a fost cu circa 20% mai mică faţă de cât s-au aşteptat autorităţile.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 14:48
EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Prezenţa la proba de limba română, mai mică cu circa 20%

La proba de limba şi literatura română s-au prezentat doar 166.830 de absolvenţi de clasa a VIII-a, din totalul de peste 190.000, cu 20% mai puţini decât aşteptările ministerului. Dintre ei, un singur elev a fost eliminat din examen, pentru că a încercat să folosească telefonul mobil”, a spus Liviu Pop.

Oficialul a mai precizat că subiectele de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012 au fost finalizate în luna martie a acestui an, procedura de concepere fiind una care durează şase luni.

Liviu Pop a dat asigurări că toţi elevii vor fi înscrişi în liceu, pentru clasa a IX-a fiind disponibile, anul acesta, 200.000 de locuri.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Baremul la limba română NU se va revizui

Admiterea în liceu se va desfăşura în două etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat Evaluarea Naţională şi care vor avea media de admitere calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat Evaluarea Naţională, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

Citeşte şi SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Cele mai dificile din ultimii 12 ani, nu este uşor să se ia nota 5