EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Un elev a fost eliminat la proba de română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut marţi, 25 iunie, proba de limba şi literatura română. Examenul a început la ora 09.00 şi s-a încheiat la 11.00. Un elev a fost eliminat, după ce a fost prins cu un telefon mobil asupra sa.

26 iun. 2013, 07:17
EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Un elev a fost eliminat la proba de română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Peste 161.000 de elevi de clasa a VIII-a au participat, marţi, la proba de limba română din cadrul evaluării naţionale. VEZI: Ce SUBIECTE au primit elevii de clasa a VIII-a la limba română

„Din cauza faptului că mai mulți elevi au întâmpinat dificultăți în ceea ce privește deplasarea, în 10 centre din municipiul București și alte şapte judeţe – Teleorman, Dolj, Constanța, Hunedoara, Călărași, Iași şi Vâlcea – a fost necesară folosirea subiectelor de rezervă. În aceste situații, examenul a început la ora 13.30”, se precizează într-un comunicat remis de Ministerul Educației.

Citește: SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Profesor de română: Se poate lua cu uşurinţă nota şase

Evaluarea naţională continuă, miercuri, cu proba la limba şi literatura maternă, şi joi, cu cea de matematică.

Afişarea primelor rezultate este programată sâmbătă, 29 iuni, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie, 1 iulie şi 2 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în 3 iulie.

VEZI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 pe judeţe

Evaluarea lucrărilor este făcută de către doi profesori din unitatea respectivă de învăţământ. În cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ. Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.

După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

În 2012, aproape 34% dintre absolvenţii claselor a VIII-a nu au reuşit să obţină media 5. Pentru susţinerea celor trei examene de la Evaluarea Naţională 2012 (examenele de Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, Matematică) au fost înscrişi 190.291 de elevi, iar 6,3% dintre cei care au susţinut probele au contestat notele primite.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2013. Vezi LISTA LOCURILOR LIBERE de la fiecare liceu din ţară