EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut SIMULAREA la MATEMATICĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut miercuri simularea examenului de Evaluare Națională la matematică.

19 feb. 2014, 08:05
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut SIMULAREA la MATEMATICĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Participarea la testare este obligatorie, notele nu vor fi trecute în catalog, dar nici nu vor putea fi contestate. Rezultatele obţinute vor fi folosite pentru verificarea stadiului de acumulare a cunoştinţelor pentru elevii care, în iunie, vor susţine examenele propriu-zise şi care contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu.

De asemenea, joi, 20 februarie, vor avea loc simulările la disciplina limba maternă.

Întrucât simularea a început la ora 9.00, elevii au putut intra în sală până la ora 8.30 și nu vor putea ieși mai devreme de 10.30. Aceștia vor fi monitorizați video, dacă în școală există un astfel de echipament, pe toată durata testării, adică timp de 2 ore. Nu este permis accesul în sălile de clasă cu manuale, cărţi, orice fel de materiale care pot fi folosite drept sursă de rezolvare a subiectelor ori telefoane mobile.

Vezi aici SUBIECTELE de la SIMULAREA la MATEMATICĂ

Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare, iar rezultatele finale vor fi afișate în 7 martie.

CITEŞTE ŞI: Broşura „ADMITEREA 2014”, distribuită în şcoli până pe 7 mai

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Modele de subiecte la limba şi literatura română şi matematică:

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. La matematică, din conținuturile pentru simulare sunt exceptate următoarele teme:

– din capitolul Calcul algebric (rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; simplificare; operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg);

– capitolul Funcţii: inecuaţii şi sisteme de ecuaţii; rezolvarea în RxR a unor sisteme de ecuaţii, probleme cu caracter aplicativ care se rezolvă cu ajutorul sistemelor de ecuaţii

– din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreaptă, unghiul: calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate

– din capitolul Corpuri geometrice – paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreaptă cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piramida triunghiulară regulată, tetraedrul regulat, piramida patrulateră regulată: desfăşurări; aria laterală, aria totală, volumul.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Proba de matematică a examenului propriu-zis de Evaluare Naţională va avea loc în data de 25 iunie. Examenul va fi supravegheat video și anul acesta, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Prezenţa la simularea probei de limba română de la evaluarea naţională a fost marţi de 95,63 la sută în Capitală, cea mai mare fiind înregistrată în Sectorul 3 unde 98,48 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au participat la test, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Testul s-a desfăşurat în intervalul 9.00 – 11.00, timp în care elevii au avut de rezolvat subiecte de nivel mediu, după cum anunţase în prealabil ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

DESCARCĂ SUBIECTE aici

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Calculează-ţi nota la română

 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a a început marţi cu proba scrisă la limba şi literatura română, urmată miercuri de simularea la matematică, iar joi de cea la limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Potrivit calendarului simulărilor aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, rezultatele vor fi afişate în data de 7 martie.

 

***

 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Constanţa: Peste 200 de elevi de clasa a VIII-a au absentat de la prima probă a simulării Evaluării Naţionale

 

Circa 230 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Constanţa au absentat marţi de la prima probă, cea la limba şi literatura română, susţinută în cadrul simulării examenului de Evaluare Naţională.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Cristina Ivan, proba care a fost susţinută de 6.018 elevi a durat două ore, în toate unităţile şcolare funcţionând camerele video de supraveghere.

 

‘Subiectul la disciplina Limba şi literatura română a fost elaborat de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi a avut un grad de dificultate mediu, specific examenelor care au ca scop evaluarea competenţelor pentru finalul ciclului gimnazial. Evaluarea lucrărilor scrise se efectuează, pe baza baremului de evaluare şi de notare, în cadrul celor şapte centre zonale de evaluare’, a menţionat reprezentanta ISJ.

 

Simularea probelor pentru Evaluarea Naţională continuă miercuri cu proba la matematică, urmând ca pe 7 martie să fie afişate rezultatele.

 

***

 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Dolj: Aproape 600 de elevi au absentat la proba de simulare la limba şi literatura română

 

În judeţul Dolj, 584 de elevi de clasa a VIII-a au absentat, marţi, la proba de limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării Naţionale.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, proba s-a desfăşurat în 157 de centre, în condiţii reale de examen, iar din cei 5.991 de elevi înscrişi s-au prezentat 5.407.

 

‘Evaluarea lucrărilor se va efectua în centre zonale de evaluare în conformitate cu prevederile din Metodologie. Rezultatele finale vor fi afişate până în data de 7 martie a.c. la avizierele unităţilor şcolare. Totodată, în fiecare unitate de învăţământ se analizează rezultatele, se elaborează un plan de acţiune ce cuprinde măsuri de remediere pentru ameliorarea şi îmbunătăţirea acestora. Unităţile de învăţământ care obţin rezultate necorespunzătoare vor fi monitorizate şi îndrumate permanent de către Inspectoratul Şcolar Judeţean în vederea creşterii calităţii în actul educaţional’, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Dolj.

 

***

 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Harghita: Aproximativ 3000 de elevi au susţinut prima probă la simularea Evaluării Naţionale

 

Aproximativ trei mii de elevi harghiteni din clasa a VIII-a au susţinut, marţi, proba de limba română la simularea Evaluării Naţionale, care s-a desfăşurat fără probleme.

 

Inspectorul şcolar general, Bartolf Hedvig, a declarat, pentru AGERPRES, că directorii de şcoli au fost rugaţi să asigure condiţii similare celor de la examenul real, cum ar fi elevii să stea siguri în bancă, să primească foaie de examen şi ciornă iar sălile de clasă să fie supravegheate video. Peste 80 la sută dintre elevii harghiteni vor susţine, joi, o probă în plus, cea la limba şi literatura maghiară.

 

În Harghita se organizează simularea Evaluării Naţionale de 4-5 ani, dar este pentru prima dată când subiectele sunt unice la nivel naţional.

 

‘Noi am organizat, la nivel de judeţ, simularea la Evaluarea Naţională de cel puţin patru ani, pentru că am dorit să-i obişnuim pe copii cu condiţiile de examen şi cu structura şi gradul de dificultate al subiectelor. Au fost ani când subiectele au fost elaborate de şcoli sau de Inspectoratul şcolar, dar acum e primul an când se face simulare la nivel naţional’, a precizat Bartolf Hedvig.

 

Aceasta a afirmat că în fiecare an, rezultatele de la simulare au reprezentat un semnal de alarmă pentru ceea ce urma să se întâmple la examenul propriu-zis, în sensul că elevii care au obţinut medii mici la simulare, au avut aceleaşi rezultate şi la Evaluarea Naţională.

 

‘Sperăm, de fiecare dată, că simularea va fi un semnal de alarmă serios pentru fiecare elevi. Adică, cei care au obţinut medii mari, să fie motivaţi să aibă rezultate similare şi la examen, iar pentru cei cu medii mici să reprezinte un imbold să se pregătească mai bine. Mai ales că, în aces an, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 la sută din nota de admitere’, a explicat Bartolf Hedvig.

 

Aceasta a mai spus că, în Harghita, lucrările vor fi corectate în şapte centre de evaluare, organizate la Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa, singura neplăcere fiind aceea că profesorii nu vor fi plătiţi. Potrivit sursei citate, nici în anii trecuţi, atunci când evaluarea era organizată de şcoli sau de Inspectoratul Şcolar, profesorii nu erau remuneraţi pentru această activitate.

 

Bartolf Hedvig a mai adăugat că rezultatele simulării vor fi aduse la cunoştinţa elevilor şi părinţilor, iar în situaţia în care şcolile doresc, vor putea să mai organizeze încă o simulare a Evaluării Naţionale, în preajma examenului propriu-zis.

 

***

 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Iaşi: Peste 95% dintre elevii de clasa a VIII-a au susţinut simularea la limba şi literatura română

 

Peste 95 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au participat, marţi, la simularea Evaluării Naţionale, proba de limba şi literatura română, a declarat, pentru AGERPRES, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

 

Potrivit sursei citate, la examen au participat 8.202 elevi, ceea ce înseamnă o prezenţă de 95,22%. ‘Considerăm că este o rată mare de participare. Iniţial au fost înscrişi 8.613 elevi’, a spus Sabina Manea.

 

Simularea examenului de limba română pentru elevii claselor a VIII-a a fost organizată în 191 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, dintre care 62 din mediul urban şi 129 din mediul rural. Corectarea tezelor se va realiza în cele 10 centre organizate la nivelul judeţului Iaşi.

 

***

 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Mehedinţi: 2.464 elevi din clasa a VIII-a au participat la simularea examenului de Evaluare Naţională

 

Elevii clasei a VIII-a din şcolile gimnaziale din judeţul Mehedinţi au susţinut marţi simularea examenului de Evaluare Naţională la limba română, urmând ca miercuri să aibă loc şi evaluarea la matematică.

 

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar (IŞJ) Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat marţi pentru AGERPRES că numărul elevilor prezenţi în faţa comisiilor de examinare pentru a-şi testa cunoştinţele este de 2.464.

 

‘Simularea se va desfăşura în condiţiile în care va avea loc examenul propriu-zis. În sălile de clasă sunt amplasate camere video. Corectarea lucrărilor scrise va avea loc la două centre – Liceul de Arte ,,Ioan Ştefan Paulian’ şi Colegiul Tehnic ‘Domnul Tudor’, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin’, a precizat Şuţă.

 

Şeful IŞJ Mehedinţi a mai arătat că rezultatele simulării la examenul de evaluare naţională se vor cunoaşte în data de 7 martie.