Simulare Evaluare Naţională 2019. Anchetă după ce unii elevi au primit la simulare la matematică subiectele de anul trecut

Evaluare Naţională 2019. Un nou scandal din Învăţământ pare să capete contur, după ce un deputat a sesizat Inspectoratul Şcolar din Bacău după ce mai mulţi elevi au acuzat faptul că au primit subiecte de anul trecut la Evalurea Naţională. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2019, 10:51
Simulare Evaluare Naţională 2019. Anchetă după ce unii elevi au primit la simulare la matematică subiectele de anul trecut

Evaluare Naţională 2019. Deputatul PNL de Bacău Tudoriţa Lungu a sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău că, într-unul dintre centrele în care săptămâna trecută s-au desfăşurat probele de simulare a Evaluării Naţionale, elevii din clasele a 7-a şi a 8-a ar fi primit, la testul de matematică, subiectele de anul trecut, şi nu pe cele de la actuala ediţie.

Parlamentarul susţine, într-un comunicat de presă remis, marţi, că situaţia ar fi apărut la şcolile din comuna Răchitoasa.

„Pe adresa cabinetului meu parlamentar, mi s-a semnalat faptul că în cadrul Simulării Evaluării Naţionale, la şcolile din comuna Răchitoasa, judeţul Bacău, elevii au primit la teza de matematică subiectele de la Evaluarea Naţională 2018, şi nu subiectele pe care restul elevilor din judeţ l-au avut de rezolvat. Pentru că situaţia prezentată este de o gravitate extremă, m-am adresat inspectorului general şcolar Florin Lazăr, căruia i-am cerut să analizeze situaţia reală din teren, să facă o anchetă în acest caz şi să-mi comunice, în cel mai scurt timp posibil, dacă sesizarea se confirmă. În caz afirmativ, va trebui să aflăm şi care sunt măsurile pe care le va lua Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău”, a declarat, în comunicatul de presă, deputatul PNL Tudoriţa Lungu.

Evaluare Naţională 2019. Potrivit Agerpres, sesizarea parlamentarului a fost înregistrată la IŞJ Bacău.