EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Controverse cu admiterea la liceu pentru elevii clasei a VIII-a

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. Examenele organizate în condiții speciale de pandemie pentru elevii clase a VIII-a se apropie, iar în acest context apar întrebări despre adminterea la liceu, conform dcnews.ro.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 08:45
EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Controverse cu admiterea la liceu pentru elevii clasei a VIII-a

În contextul epidemiologic actual, ședințele de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, precum și cele pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora pot fi organizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare–telefon, e-mail, videoconferință.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Ce subiecte au picat anul trecut la matematică

Examenele naţionale vor avea loc începând din 15 iunie, iar în ceea ce priveşte Evaluarea Naţională se va organiza în 29 iunie o a doua sesiune pentru copiii bolnavi sau în carantină, a anunțat, recent, preşedintele Klaus Iohannis.

Elevii care se prezintă la sesiunea din 15 iunie cu febră sau cei care nu pot participa din motive medicale, fiind în carantină sau izolare cu familia, vor putea participa la cea de-a doua sesiune din 29 iunie.

Un fost inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Ioana Mihaela Neacșu , a semnalat un aspect extrem de important: „A doua sesiune de Evaluare Națională se încalecă cu admiterea la liceu. Practic, va trebui decalat calendarul de admitere la liceu, dacă mai dăm încă o sesiune de Evaluare Națională.”