Evaluare Naţională 2020: Teste de antrenament la română şi matematică pentru elevii de clasa a VIII-a

Publicat: Marţi, 02 Iunie 2020 15:07 // Actualizat: Marţi, 02 Iunie 2020 15:08 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), a publicat un nou set de teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Teste sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. Reprezentanţii MEC reamintesc că în ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Controverse cu admiterea la liceu pentru elevii clasei a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba și literatura română și matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen.

Ministerul Educaţiei recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

#EN_2020_Limba_materna_teste - PDF

#EN_2020_Limba_romana_teste - PDF

#EN_2020_Matematica_teste - PDF

Klaus Iohannis anunţă o nouă sesiune de Evaluare Naţională pentru elevii depistaţi cu temperatură ridicată la cea din iunie

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H