EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministerul Educaţiei a publicat noile modele de subiecte

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministerul Educaţiei a publicat noile subiecte concepute pe modelul testărilor internaționale.

02 nov. 2020, 15:28
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministerul Educaţiei a publicat noile modele de subiecte

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. La limba și literatura română, modelul cuprinde două mari subiecte cu mai multe subpuncte. La primul subiect, elevii primesc două texte la prima vedere și au de răspuns la mai multe întrebări pe foaia de examen.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. La cel de-al doilea subiect, elevii au de redactat un text de cel puțin 150 de cuvinte, după modelul următor: „Imaginează-ți că ai călătorit la Polul Nord. Redactează o notă din jurnalul tău de călătorie, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă prezentarea unei emoții/a unui sentiment din timpul acesteia, o secvență narativă, una descriptivă și una explicativă. Data redactării jurnalului este 2 noiembrie 2020”.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. La matematică, modelul de subiect cuprinde tot trei exerciții, dintre care două sunt de geometrie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Motivul pentru care va fi modificată structura subiectelor de la Evaluarea Naţională este că elevii care au început acum clasa a VIII-a fac parte din prima generație care a intrat la școală începând cu clasa pregătitoare și care a studiat conform unui curriculum nou.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. „Am primit feedback referitor la modelul de Limbă și literatură română, model ce a fost pus în consultare publică. Acel feedback a fost unul pozitiv, dar în același timp am avut și câteva recomandări din partea profesorilor, părinților, chiar și din partea elevilor, și una dintre recomandări a fost aceea că ar trebui să simplificăm acest model de subiect. Exact la acest lucru se lucrează acum. Și anume, ca structura subiectului pentru Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, structura subiectului la Limba și literatura română va fi una simplificată și modelul va fi pus probabil luni pe site-ul Ministerului Educației, după ce ne vom consulta cu partenerii noștri”, a spus Monica Anisie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministerul Educației a publicat în luna iulie 2020 modelul de subiect la care face referire. Federația Asociațiilor de Părinți a criticat atunci dur acel model de subiect propus la Limba și literatura română.

Citeşte şi Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei


loading...