Evaluare Națională 2021. Ministerul Educaţiei a publicat subiectele la Matematică, clasa a II-a

Joi a fost susţinută proba la matematică, la Evaluarea Naţională. Examenul s-a dac cu prezenţa fizică, iar cei mici au avut la dispoziţie doar jumătate de oră pentru a rezolva cele 12 subiecte.

27 mai 2021, 16:14

Evaluare Națională 2021. Tot joi, Ministerul Educației a publicat subiectele, copiii având la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva cele 12 subiecte.

Evaluare Națională 2021. Ministerul Educaţiei a publicat subiectele la Matematică, clasa a II-a

Probele din cadrul Evaluării Naționale

s-au organizat cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care s-au aflat unităţile de învăţământ, a anunțat Ministerul Educației. Clasele în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Citeşte şi: Admitere liceu 2021. Fişa de înscriere, trimisă școlilor de Comisia Națională de Admitere. Cine sunt elevii care o completează primii DOCUMENT
 

„Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, mai precizează Ministerul Educației.

„Programa de examen este adaptată specificului acestui an. Dacă nu recunoaştem că acest an a fost altfel decât ceilalţi ani, înseamnă că negăm realitatea. Am păstrat datele de examen, am păstrat prezenţa fizică la examen, nu putem să le cerem elevilor să fie verificaţi ca şi cum procesul de predare-învăţare n-ar fi suferit nicio influenţă pe parcursul pandemiei. Deci această ştachetă, o spun cu subiect şi predicat, trebuie coborâtă inteligent în acest an. Partea de adaptare a materiei de examen s-a făcut de către colective de specialişti, s-a evitat extragerea unei anumite porţiuni, ultimele două luni, ultimele cinci luni, şase luni, şi s-a încercat extragerea unor noţiuni care au fost considerate cu un grad de relevanţă mai scăzut”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la Digi 24.

Citeşte şi: Subiectele la ROMÂNĂ de la Evaluarea Naţională 2020. Compunerea de la subiectul II B, aceeaşi dată în Testul de antrenament nr. 16