EVALUAREA NAŢIONALA 2019 BUCURESTI. Anunţ important pentru elevi şi părinţi CALENDAR CAPACITATE 2019

Evaluarea Naţională 2019. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a publicat lista cu centrele unde elevii clasei a VIII-a din Capitală vor trece prin probele Evaluării Naţionale 2019, fiind 206 de astfel de centre. Începând cu săptămâna următoare, absolvenţii clasei a VIII-a vor da aceste teste.

RomaniaTV.net
12 iun. 2019, 10:25
EVALUAREA NAŢIONALA 2019 BUCURESTI. Anunţ important pentru elevi şi părinţi CALENDAR CAPACITATE 2019

EVALUAREA NAŢIONALA 2019 BUCURESTI. Cele mai multe centre de examen sunt în sectorul 2, cu un total de 43 de unităţi în care elevii clasei finale din ciclul gimnazial vor susţine probele Evaluării Naţionale 2019. În sectorul 1 vor fi 41 de centre de examen, urmat de sectorul 3 cu 35 astfel de centre, sectorul 6 cu 32, sectorul 4 cu 28, respective sectorul 5 cu 27 de unităţi. 

Lista centrelor de examen poate fi consultată  pe ismb.edu.ro.

Începând cu săptămâna următoare, absolvenţii clasei a VIII-a vor trece prin probele Evaluării Naţionale 2019, primul examen pe care aceştia îl vor susţine fiind cel de la Limba şi literatura română, care va avea loc pe 18 iunie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, elevii clasei finale din ciclul gimnazial vor continua sesiunea de examene cu proba la matematică, care urmează să aibă loc în 20 iunie.

Sălile de clasă în care va avea loc Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a vor fi supravegheate video şi audio.

Ce este Evaluarea Națională

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă. Media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene