Evaluarea Naţională 2020. Rezolvarea subiectelor la Limba Română VIDEO

Evaluarea Națională 2020 a început cu proba la Limba Română, Subiecte Limba Română sunt de nivel mediu. Ministrul Educației a promis că acestea au fost elaborate pentrua da șansa fiecărui elev să treacă examenul de Capacitate. Subiectele sunt ca și până acum formate din 3 mari puncte. În funcție de notele obținute la Testele Naționale elevii se pot înscrie la licee.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 08:42

Ministerul Educaţiei a publicat baremul oficial de corectare pentru subiectele la Limba şi literatura română.

Barem Evaluarea Naţională la limba şi literatura română. Cum se rezolvau subiectele

Evaluarea Naţională 2020. Elevii au avut de descris particularitățile genului epic analizând un fragment din „Zborul” de Sorin Titel și de prezentat o compunere cu o întâmplare inspirată din activitatea lor preferată.

La subiectul I, elevii au primit un fragment din „Zborul” de Sorin Titel, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe, printre care redactarea unei compuneri prin care să motiveze apartenența textului dat la genul epic.

La subiectul al doilea, elevii au primit alt text, despre viața lui Traian Vuia, pe baza căruia au avut de rezolvat alte 6 cerințe, precum și să redacteze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Subiecte Evaluarea Națională 2020, elevii de clasa a VIII-a, ani terminali din școala generală încep pe 15 iunie examenul de Capacitate. Subiectele pentru examen vor fi afișate pe edu.ro pe 15 iunie la ora 15:00 din motive de securitate. Elevii vor primi subiectul la examenul de testare națională la ora nouă. Iată mai jos informațiile oficiale de la Ministerul Educației.

Evaluarea Naţională 2020. Fiecare sală de curs va avea maxim 10 elevi. Aceștia vor fi triați la intrare, iar cei cu temperatura peste 37.3 grade nu vor fi primiți la examen. Medicii și personalul auxialiar au fost pregătiți de Ministerul Sănătății să testeze elevii de mai multe eori, pentru a se asigura dacă temperatura crescută nu este pe motiv de stres. Elevii care pica de trei ori testul termometrului nu vor putea susține proba la Limba Română.