Evenimentele care dau speranţe investitorilor din imobiliare

Pentru piaţa imobiliară locală anul 2012 a început cu veşti bune în ceea ce priveşte atât achiziţiile şi închirierile, cât şi demararea unor proiecte noi, evenimente care dau investitorilor în real estate speranţe că declinul pieţei s-a oprit. Ziarul Financiar a făcut o sinteză a principalelor noutăţi imobiliare din ultimele luni, care au ignorat îngheţul de afară, protestele din Piaţa Universităţii şi chiar schimbarea liniilor de la Palatul Victoria.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 14:07
Evenimentele care dau speranţe investitorilor din imobiliare

OVIDIU ŞANDOR A VÂNDUT CITY BUSINESS CENTER DIN TIMIŞOARA

 

Ştirea imobiliară a începutului de an poate fi considerată vânzarea proiectului de birouri City Business Center din Timişoara, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Şandor şi cumpărat de sud-africanii de la NEPI.

 

Cele trei clădiri finalizate în cadrul proiectului, având o suprafaţă închiriabilă de 27.000 mp, au costat 45 de milioane de euro, iar sud-africanii şi-au asumat şi achiziţia ultimelor două imobile, aflate în dezvoltare, care ar putea duce valoarea cumulată a tranzacţiei la circa 80 mil. euro.

 

A ÎNCEPUT CONSTRUCŢIA MALLULUI PROMENADA DIN FLOREASCA

 

Austriecii de la Raiffeisen Evolution au început în primele săptămâni ale anului lucrările la mallul Promenada de pe calea Floreasca din Bucureşti, proiect ce a fost finanţat printr-un credit de aproape 100 de milioane de euro obţinut de la Raiffeisen Viena.

 

Mallul va avea o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi şi ar trebui finalizat până la sfârşitul anului viitor, urmând să deservească o zonă în care lucrează circa 20.000 dintre cel mai bine plătiţi angajaţi din Bucureşti.

 

AFI A GÃSIT FINANŢARE PENTRU O CLÃDIRE DE BIROURI

 

Compania israeliană AFI Europe, proprietarul proiectului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, a obţinut de la UniCredit Austria un împrumut de 13,4 milioane de euro pentru dezvoltarea primei clădiri de birouri a proiectului AFI Business Park Cotroceni, situat în imediata apropiere a mallului.

 

AFI a început lucrările de anul trecut, a realizat o bună parte din structura de rezistenţă, iar până în luna august ar trebui finalizată clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de 11.000 de metri pătraţi. Citește articolul