Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, susţine că va preda Bahmutul ruşilor până la 1 iunie. Kievul neagă informaţia şi insistă care are controlul unei părţi din oraş

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că are controlul total al oraşului Bahmut şi că va preda poziţiile către armata rusă. Ucraina dezminte informaţia şi insistă că Bahmut nu este cucerit.

22 mai 2023, 17:15
Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, susţine că va preda Bahmutul ruşilor până la 1 iunie. Kievul neagă informaţia şi insistă care are controlul unei părţi din oraş

Șeful grupului de mercenari Wagner a promis că va transfera controlul asupra orașului ucrainean Bahmut către armata rusă până la 1 iunie. „La periferia de vest, liniile de apărare sunt în funcţiune. Prin urmare, grupul Wagner părăseşte Artiomovsk (nr- Bahmut) între 25 mai şi 1 iunie”. susţine Prigojin.

El a ironizat, însă, modul în care armate rusă susâine că nu are. deocamdată. suficienţi combatanţi în zonă. „Dacă nu sunt suficiente unităţi ale Ministerului Apărării (pentru a ocupa Bahmut), există aici mii de generali (pentru a o face), trebuie format un regiment de generali, să li se dea arme şi totul va fi bine”, a spus Prigojin.

Citeşte şi Amendă record, de 1,2 miliarde de euro, pe care a primit-o Meta, compania mamă a Facebook. Ce reguli au fost încălcate

Chiar dacă şeful Wagner este sigur că are controlul oraşului, Kievul neagă şi susţine că lucrurile nu stau aşa, în realitate.

Hanna Maliar, viceministrul ucrainean al Apărării, a declarat că forţele Kievului continuă să controleze o parte din sud-vestul oraşului Bahmut.

Citeşte şi Un comando din Ucraina a trecut graniţa în Rusia. Loviturile la frontieră se înmulţesc

„Trupele noastre din Bahmut controlează anumite infrastructuri şi zona de case din Litak. Luptătorii noştri nu dau inamicului posibilitatea de a câştiga poziţii acolo. Inamicul desfăşoară forţe şi echipamente suplimentare”, a declarat Maliar.