Evită să mai pui aceste ingrediente pe faţă

Peste tot găsești rețete de înfrumusețare. Unele îți promit că te scapă de punctele negre, altele că îți estompează ridurile. Ce nu spun cei care le promovează este că unele ingrediente chiar dăunează tenului și îl îmbătrânesc.

RomaniaTV.net
10 ian. 2017, 12:24
Evită să mai pui aceste ingrediente pe faţă

Oricât ar fi de naturale, unele ingrediente chiar nu fac bine pielii. Ai grijă de tenul tău cât este tânăr! Știai că sunt femei care cred că dacă își dau cu fixativ pentru păr sau cu un deodorant spray oarecare pe un coș îl usucă rapid și scapă de problemă într-un timp scurt?

Cel mai bine este să te informezi dacă ingredientul respectiv poate da reacții adverse. Ar putea să-ți usuce pielea mai mult decât crezi. Într-adevăr, unele fac minuni cu tenul tău, dar altele strică de-a dreptul textura pielii. Evită-le și păstrează-ți frumusetea! Să nu-ți dai cu nimic e în unele cazuri mai bine decât să-ți dai pe față cu orice.

Apă fierbinte

Toate femeile care adoră să facă dușuri fierbinți trebuie să știe că aburul „șterge” uleiurile care acționează ca un scut protector pentru piele. Asta înseamnă că dacă îți faci un obicei din a te spăla cu apă fierbinte pe față, riști să permiți uscarea în exces a pielii.

Vaselina

E adevărat, acest produs, pe care îl poți achiziționa din farmacii și magazinele cu produse cosmetice este un emolient eficient pentru piele. Dacă o amesteci cu crema obișnuită, vei obține un produs nutritiv și hidratant, benefic mai ales în sezonul rece. Te gândești să o folosești ca atare pe ten? Nu exagera cu aplicarea ei, pentru că favorizează apariția acneei.

Citeşte şi  Cum te speli corect pe faţă

Pasta de dinți

Peste tot în lumea asta se știe de trucul cu pasta de dinți, care poate usca și elimina roșeața lăsată de un coș rebel. Din păcate, acest remediu depinde foarte mult și de compoziția pastei de dinți. Cele care au în compoziție substanțe chimice pentru albire și dizolvarea tartrului pot da arsuri pe piele.

Nu pulveriza pe față fixativ

Mulți cred că dacă aplică fixativ pe pustule au șanse mari să le usuce și să scape de ele. Uneori trucul funcționează, alteori produsul blochează porii pielii și produce iritații.

Apă oxigenată

O poți folosi în prevenirea infecțiilor cauzate de tăieturi și arsuri, în niciun caz la tratarea acneei. Se poate întâmpla să inflameze pielea sau să producă reacții alergice cutanate.

Alcool

E bine să eviți sau să reduci alcoolul nu doar pentru a-ți proteja ficatul, ci și pielea. Acesta devitalizează celulele epidermei și le dizolvă. Rezultatul: poate mai puține coșuri, dar cu siguranță prezența pielii descuamate și neatrăgătoare.

Loțiune de corp

Acest produs nu ar trebui să fie aplicat niciodată pe ten. Pe corp pielea este mai rezistentă și nu se irită atât de ușor ca pe față. Loțiunile au efect hidratant, dar mai slab ca produsele destinate feței. De fapt, scopul lor este să parfumeze pielea, mai mult decât să acționeze ca un emolient asupra ei.

Zahăr

Folosit pe post de exfoliant, zahărul aduce beneficii pielii, dar o supune și riscului să sufere de iritații. Tenul este sensibil, indiferent de natura lui, și poate fi afectat de roșeață, inflamații și eczeme, dacă aplici des scrubul cu zahăr pe față.

Îți poți ALBI dinții cu pudră de turmeric