Evoluţia pandemiei de coronavirus în România provoacă îngrijorare în Uniunea Europeană. Avertismentul OMS

După ce au fost raportate peste 5.000 de noi cazuri de coronavirus, România a fost inclusă de către specialiştii de la Centrul European pentru Controlul Bolilor pe o listă a ţărilor europene care provoacă îngrijorare în Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 16:50
Evoluţia pandemiei de coronavirus în România provoacă îngrijorare în Uniunea Europeană. Avertismentul OMS

România se numără printre cele 23 de țări europene în care evoluția pandemiei de coronavirus provoacă  îngrijorare. Unul dintre criteriile avute în vedere de către specialiştii de la Centrul European pentru Control al Bolilor este numărul de infectări zilnice în rândul populației vârstnice din ultimele 14 zile.

Îngrijorare mai stârnește și numărul zilnic de decese care a trecut de 10 la un milion de locuitori.

La ora actuală, singurele țări europene considerate stabile din punct de vedere epidemiologic sunt Finlanda, Cipru, Estonia și Grecia.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, vineri, peste 5000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore după efectuarea a peste 35.300 de teste. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-COV2 a ajuns la 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI. De asemenea, 82 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit. Cele mai multe cazuri de infectare au fost raportate la Bucureşti.

Citeşte şi Raed Arafat face un anunţ de ULTIMA ORĂ: câţi bucureşteni urmează să ajungă la terapie intensivă

OMS: „Prea multe ţări” înregistrează o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19

Emisfera nordică se află într-un „moment critic” al pandemiei de Covid-19, a avertizat, vineri, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, apreciind că un număr prea mare de ţări înregistrează o creştere exponenţială a cazurilor, scrie AFP.

„Un număr prea mare de ţări cunosc o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta coduce la faptul că spitalele şi unităţile de îngrijire de terapie intensivă să fie aproape sau să-şi depăşească limitele şi suntem abia în octombrie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţa de presă.

„Următoarele luni vor fi foarte dificile şi unele ţări se află pe un drum periculos. Cerem liderilor să ia măsuri urgente pentru a preveni decesele, prăbuşirea sistemelor de sănătate şi închiderea, din nou, a şcolilor. Aşa cum am spus în februarie, repet astăzi: Acesta nu este un exerciţiu”. 

Doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că ţările ar trebui să acţioneze cât mai rapid pentru a limita răspândirea virusului. Îmbunătăţirea testărilor, depistarea contacţilor celor infectaţi şi izolarea celor care ar putea răspândi noul coronavirus sunt măsuri care pot evita izolarea totală.