Evz: Fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, A FOST RĂPIT şi SCOS din ţară

Codruţ Marta ar fi fost scos din ţară în data de 21 mai, informează surse judiciare citate de evz.ro. Marţi, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire naţională a lui Codruţ-Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dat dispărut de soţie. Luni, fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu dispariţia lui Marta.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 11:32
Evz: Fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, A FOST RĂPIT şi SCOS din ţară

Darea în urmărire a lui Codruţ marta are loc după ce poliţia a fost sesizată de dispariţia lui în împrejurări suspecte. Sesizarea a fost făcută de către soţia lui Corut Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Într-un comunicat al IGPR se precizează că Codruţ-Alexandru Marta are 1,80 – 1,84 m înălţime, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştrii, nas proeminent, bărbia rotundă. La data dispariţiei era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămaşă de culoare deschisă (roz-lila), jeanşi de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43, purta ochelari de vedere.

Fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi la Parchet în legătură cu dispariţia fostului şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Alexandru Marta.

Marta este implicat într-un caz privind retragerea din România a zeci de milioane de euro, bani proveniţi din rambursări de TVA. Sumele ar fi fost scoase din ţară prin intermediul mai multor persoane, printre care şi Elan Schwartzenberg.