Examenele transdisciplinare de la Evaluarea Naţională, amânate patru ani - PROIECT

Publicat: Joi, 19 Septembrie 2019 15:52 // Actualizat: Joi, 19 Septembrie 2019 15:52 // Sursa: romaniatv.net

Elevii de clasa a VII-a ar putea scăpa de examenele transdisciplinare prevăzute în lege la Evaluarea Națională de anul viitor. Mai mulți senatori social-democrați au depus în Parlament un proiect de modificare a Legii educației, care prevede amânarea cu 4 ani a evaluării naționale transdisciplinare la clasa a VIII-a, potrivit edupedu.ro.

Potrivit proiectului inițiat de social-democrata Lavinia Craioveanu, elevii care acum sunt clasa a IV-a ar urma ca la finalul gimnaziului să susțină examene transdisciplinare și examen separat de admitere la liceele căutate.

"Articol unic. – Litera b) a alineatului (3) al articolului 361 din Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1):
....
b) evaluarea națională organizată la finalul clasei a VIII-a se va desfășura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generația de elevi care încep clasa a V-a în anul școlar 2020-2021", prevede proiectul de lege.

Legea educaţiei în vigoare din 2011 prevede că elevii care acum au început clasa a VII-a ar trebui să susțină în 2021, la examenul de finalizare a gimnaziului, o probă la informatică, un examen transdisciplinar la matematică și științe, limbă străină, competențe civice și sociale, precum și examen de admitere în liceele căutate. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
admitere liceu examene transdisciplinare Legea Educaţiei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H