EXCLUSIV: Peste 40.000 de pensii recalculate, banii se plătesc retroactiv din octombrie chiar înainte de Paşte

Vești bune pentru românii care au lucrat în grupele I şi a II-a de muncă. Primele pensii recalculate vor fi plătite până înainte de Paşte, spun surse din ministerul Muncii, citate de România TV. Conform sursei citate, 40.000 de pensii au fost deja recalculate. 

RomaniaTV.net
21 mart. 2019, 17:46
EXCLUSIV: Peste 40.000 de pensii recalculate, banii se plătesc retroactiv din octombrie chiar înainte de Paşte

Ministrul Muncii a convocat joi seară toţi reprezentanţii caselor de pensii. Reprezentanţii de la Casa Naţionala de Pensii au trimis deja deciziile de recalculare pentru cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă. Persoanele care au primit deja deciziile vor primi în luna aprilie pensia majorată. Conform România TV, 43.500 de pensii au fost deja recalculate. 

Cei care vor primi primele decizii de recalculare sunt persoanele mai în vârstă, care au dosarele cele mai vechi, dar şi cei care ies acum la pensie, astfel încât să încaseze din prima pensia direct recalculată. 

„O parte dintre aceste decizii se vor pune în plată pe plățile curtente. În luna aprilie, își vor putea primi plățile majorate cât mai multe persoane care fac obiectul legii. Sunt persoane care nu au pensii foarte mari. Orice sumă în plus este cu atât mai binevenită. (…) Pensionarii care s-au înscris cel mai devreme vor beneficia primii. Cu ei se va începe recalcularea.”, a explicat Doiana Pârcălabu la România TV.

Majorările sunt semnificative. În grupa I de muncă, o pensie care în prezent este de aproximativ 2.000 de lei va ajunge până la aproximativ 4.000 de lei. 

În grupa II de muncă, o pensie de 2.000 de lei va ajunge peste 3.000 de lei. 

Începând cu luna aprilie se vor bucura de creşterea pensiei cei care au primit deja sdau vor primi noile decizii.

Primele decizii de recalculare a pensiilor au fost trimise. Primele pensii majorate se vor încasa în martie