EXCLUSIV. Adina Alberts: „Al treilea val putea fi evitat dacă se luau niște măsuri normale. Sunt lucruri banale”

Adina Alberts a spus, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș soldată cu trei morți, că problemele din sistemul de sănătate există de multă vreme pentru că "nu s-a pus accentul pe prevenție".

13 apr. 2021, 22:25
EXCLUSIV. Adina Alberts: „Al treilea val putea fi evitat dacă se luau niște măsuri normale. Sunt lucruri banale”

Adina Alberts a spus, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș soldată cu trei morți, că problemele din sistemul de sănătate există de multă vreme pentru că „nu s-a pus accentul pe prevenție”.

„Eu consider că, din păcate, problemele în sănătate în România sunt mult mai grave și de mai mult timp. Sunt multe lucruri făcute cu amatorism. Nu s-a pus accentul pe prevenție”, a declarat Adina Alberts la România Tv, despre tragedia de la Victor Babeș.

De asemenea, Adina Alberts e de părere că valul al treilea al pandemiei de coronavirus putea fi evitat dacă se luat alte măsuri.

„Al treilea val putea fi evitat dacă se luau niște măsuri firești și normale. Peste tot în lume se ppune accent și pe îngrijirea pacienților acasă. Explozia de la Balș nu a avut legătură cu pandemia. Nici la Piatra Neamț. Lucrurile sunt privite greșit. Măcar acum să punem accent pe tratarea pacientului în primă fază. Cum să te tratezi de la primul simptom cu antiviralul pe care nu îl găsești de cumpărat. Sunt lucruri banale, atât de simple. Nu se dorește schimbarea”, a mai spus Alberts.

Trei pacienţi au murit, luni seară, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a făcut o serie de declarații referitoare la acest incident.

Marcel Ciolacu: „Vlad Voiculescu şi Raed Arafat au ştiut că nu funcţionează tirul în care au murit trei oameni”

Marcel Ciolacu

a lansat acuzaţii grave la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, despre care susţine că au ştiut că nu funcţionează unitatea mobilă de Terapie Intensivă în care au murit trei pacienţi infectaţi la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.

„Am vorbit cu trei manageri de spitale din Bucureşti şi mi-au spus că au avut o videoconferinţă cu domnul ministru al Sănătăţii, cu doamna Moldovan, cu domnul Arafat, cu toţi managerii, şi spitale private şi ale Ministerului, unde managerul de la Spitalul Victor Babeş a spus textual: nu funcţionează tirul pe care ni l-aţi trimis de la Ploieşti.

Astăzi am vorbit cu colegii mei de la Ploieşti, lucru perfect adevărat. Cei de la Ploieşti au disponibilizat acest tir pentru că nu a funcţionat la Ploieşti. Şi domnul ministru a spus: voi vorbi eu cu firma. Firma s-a dovedit a cui este, a unui fost ministru liberal, ca să vedem ce remediem.

Ministrul a ştiut că nu funcţionează acest tir în care au murit trei oameni. Prim-ministrul, preşedintele, serviciile statului român nu ştiu acest lucru şi îl mai menţin în funcţie?”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.