EXCLUSIV Alexandru Rafila anunţă al patrulea val al pandemiei: „E posibil să fie la începutul toamnei”

Alexandru Rafila anunţă că este posibil ca în toamnă să ne confruntăm cu un nou val al pandemiei. Reprezentantul României la OMS a precizat că de data aceasta s-ar putea să scăpăm mai uşor dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile impuse de autorităţi.

17 mai 2021, 19:26
EXCLUSIV Alexandru Rafila anunţă al patrulea val al pandemiei: „E posibil să fie la începutul toamnei”

Alexandru Rafila anunţă al patrulea val al pandemiei. Senatorul PSD a subliniat că este importat să ne vaccinăm şi să respectăm măsurile de restricţie impuse de autorităţi.

Alexandru Rafila anunţă al patrulea val al pandemiei

Citeşte şi Alexandru Rafila o trage la răspundere pe Ioana Mihăilă în plenul Camerei Deputaţilor: De ce ati tergiversat publicarea raportului  timp de 7 zile?

„Poate fi un al patrulea val al pandemiei, să speram ca nu vor fi foarte multe cazuri noi, dar asa evolueaza acest tip de infecţii. Daca ne vaccinam si daca se respecta masurile, s-ar putea să scapam mai usor. Deocamdata am vaccinat doar 20 % din cetateni, ceea ce este foarte putin. Azi au fost sub 40.000.

Nu putem sa facem predictii, e posibil sa fie la inceputul toamnei. Daca ne uitam la experienta altor tari care au o acoperire vaccinală mai bună, vedem că au deja rezultate mult mai bune”, a precizat Alexandru Rafila la România Tv.

Şi profesorul Răzvan Cherecheş spune că în toamnă este posibil să ne confruntăm cu un nou val al pandemiei.

„La toamnă, datorită sezonalității virusului respiratoriu, nu doar a SARS-COV-2, a tuturor virusurilor respiratorii, cel mai probabil, odată cu începerea valului 4, există posibilitate mare de impunere noi de restricții, mai ales în județele cu procent mic de persoane vaccinate.

Va avea o intensitate mai redusă decât valul 3, pentru că procentul de persoane vaccinate în toată țara va face diferența.

Cu toate acestea, este posibil ca în unele județe, județele în care oamenii nu se vaccinează într-un ritm corespunzător, să trebuiască impuse restricții, din nou, pentru că, în felul acesta se va putea controla numărul persoanelor internate pe secția de terapie intensivă, pe care le vom vedea la începutul toamnei, când vor începe ploile de toamnă și vremea mai rece”, a declarat Răzvan Cherecheș pentru Pro TV.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 392 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România, cel mai mic număr de infectări din ultimele 10 luni. În Capitală au fost raportate 49 de cazuri noi COVID în ultimele 24 de ore. În aceste condiţii, incidenţa COVID-19 a scăzut în Bucureşti sub 1 la mia de locuitori.

Până luni, 17 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.072.291 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.026.299 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Vaccin Pfizer. EMA aprobă stocarea la temperatura frigiderului timp de o lună