Vaccin Pfizer. EMA aprobă stocarea la temperatura frigiderului timp de o lună

Vaccin Pfizer. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat luni extinderea la 31 de zile a perioadei de stocare la temperatura frigiderului pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, faţă de 5 zile până în prezent.

17 mai 2021, 19:15
Vaccin Pfizer. EMA aprobă stocarea la temperatura frigiderului timp de o lună

Vaccin Pfizer. Schimbarea este valabilă numai pentru fiolele care nu au fost deschise. EMA precizează că face această recomandare privind stocarea acestui ser la temperaturi de 2-8 grade Celsius în urma evaluării studiului furnizat de Pfizer şi BioNTech privind stabilitatea vaccinului.

Citeşte şi: VACCINARE România: 511.290 doze de vaccin Pfizer sosesc luni în ţară

Vaccin Pfizer. EMA aprobă stocarea la temperatura frigiderului timp de o lună

Autorităţile sanitare americane au aprobat în luna februarie stocarea şi transportul acestui vaccin la temperatura standard a frigiderului (de 2-8 grade Celsius) pentru o perioadă de cel mult două săptămâni. Anterior, acest vaccin trebuia stocat în congelatoare speciale la temperaturi între -80 şi -60 de grade Celsius, potrivit

Uniunea Europeană a contractat până în prezent 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech şi are în vederea contractarea a încă 1,8 miliarde de doze din acest vaccin.

O tânără a primit din greşeală ŞASE doze de vaccin Pfizer

Anterior începerii campaniei de vaccinare, productătorii BioNTech și Pfizer au dat asigurări că în situații de supradoză cu vaccin anti-COVID nu apar efecte secundare grave.

O tânără din Italia a primit din greşeală duminică şase doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech şi a fost plasată sub observaţie, într-un spital din Toscana, însă starea ei de sănătate este bună, a informat luni agenţia AGI, relatează AFP.

O asistentă a greşit şi, în loc să-i injecteze tinerei rezidente în vârstă de 23 de ani o doză de vaccin, i-a injectat întregul flacon sau echivalentul a şase doze, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit AGI, studiile privind o posibilă supradoză cu serul Pfizer/BioNTech s-au oprit la patru doze injectate în acelaşi timp, acest caz de şase doze fiind necunoscut în literatura medicală.

Tânăra rezidentă nu a prezentat niciun simptom,  dar a rămas în spital pentru orice eventualitate.