EXCLUSIV | Alexandru Rafila: „Impactul închiderii şcolilor va fi devastator. Franţa, cu peste 400.000 cazuri pe zi, le ţine deschise”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat, miercuri, la România TV, în emisiunea "Punctul Culminant" prezentată de Victor Ciutacu, că nu se pune problema închiderii şcolilor, în ciuda faptului că numărul de infectări creşte vertiginos în ţara noastră.

19 ian. 2022, 22:28
EXCLUSIV | Alexandru Rafila: „Impactul închiderii şcolilor va fi devastator. Franţa, cu peste 400.000 cazuri pe zi, le ţine deschise”

Alexandru Rafila a dat lămuriri clare despre ce să se aştepte părinţii, în ciuda numărului tot mai mare de infectări, de la o zi la alta. „Până în momentul de faţă, cifrele oficiale arată că există un număr 13  copii la ATI. Deci nu discutăm de cifre mari. Sigur, sunt situatii neplacute, toţi au comorbidităţi”, a spus ministrul Sănătăţii.

Să discutăm din nou despre închiderea şcolilor e prea mult. Nu pot să spun că nu e preocupant, dar dacă Franţa ţine şcolile deschise la 400.000 de cazuri… Cred că putem să ne gandim că impactul închiderii şcolilor va fi devastator. Nu se pune problema în momentul de faţă, suntem departe de o astfel de abordare„, a spus Alexandru Rafila, la România TV.

Citeşte şi: Raed Arafat, veste bună despre valul cinci al pandemiei. „Până acum, impactul nu este unul major”

Victor Ciutacu l-a chestionat pe ministrul Sănătăţii şi în legătură cu frigul din spitale. „Ce se întâmplă în spitalele din Bucureşti, vă spun ce am trăit personal. În decembrie 2020, când m-am internat la Matei Balş, erau 14 grade Celsius în saloane. Ulterior a fost un incendiu acolo, ca urmare a unei instalaţii de încălzire aduse de un pacient. Vă spun că atitudinea conducerii spitalului este corectă, sa nu accepte astfel de echipamente. Voi discuta cu managerii să găsim o soluţie. Lucrurile astea trebuie sesizate, şi anul trecut au fost probleme identice„, a mai spus Rafila.

Citeşte şi: Djokovic ia pe cont propriu lupta împotriva Covid. A cumpărat 80% dintr-o companie daneză de biotehnologie, care dezvoltă un tratament împotriva coronavirusului