EXCLUSIV | Alina Gorghiu atacă în toate direcţiile în ziua moţiunii: „Ciolacu, Cioloş şi Simion să vină cu propunerea de premier”

Alina Gorghiu, vicepreşedintele PNL, a declarat, marţi, în direct la România TV, că moţiunea de cenzură iniţiată de PSD ar putea trece de votul Parlamentului şi le-a cerut liderilor PSD, USR şi AUR să îşi asume "responsabilitatea acestor vremuri" şi "să se ia de mânuţă şi să vină cu propunerea de premier ca să salveze România".

05 oct. 2021, 11:47
EXCLUSIV | Alina Gorghiu atacă în toate direcţiile în ziua moţiunii: „Ciolacu, Cioloş şi Simion să vină cu propunerea de premier”

Într-o intervenţie în direct la România TV, Alina Gorghiu a afirmat că posibilitatea declanşării alegerilor anticipate în România este doar o „teză fluturată de PSD”.

„Este o poveste teza anticipatelor, fluturată de PSD în spaţiul public. Ce nu e o poveste însă e majoritate de fapt pe care o să o constataţi azi în plenul reunit şi anume o majoritate PSD – USR – AUR, o majoritate care din momentul în care această moţiune va trece şi va pica Guvernul îşi asumă responsabilitate acestor vremuri.

Vorbim de un val patru în plin al pandemiei, despre secţii ATI care nu mai fac faţă numărului de bolnavi grav, vorbim de o iarnă cu scumpiri cărora Guvernul Cîţu, cel care azi va fi demis de cele trei partide greu de compatibilizat, dar uite că azi interesul de a-l da jos pe Cîţu este mai presus decât interesul stabilităţii guvernamentale şi politice în România.

Vorbim de foarte multe lucruri pe care îi rog pe cei de la PSD, USR şi AUR să şi le asume”, a declarat Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Zi decisivă pentru Guvernul Cîţu. Moţiunea de cenzură, dezbătută şi votată azi în Parlament

Întrebată dacă PNL va veni tot cu propunerea Florin Cîţu premier, Alina Gorghiu le-a transmis un mesaj dur liderilor principalelor partide din Opoziţie.

„PNL a guvernat, guvernează şi a vrut să guverneze în continuare. Acest lucru l-a făcut şi în urmă cu un an şi jumătate când ne-am asumat guvernarea în plină pandemie, USR stâng în bancă cu colegii de la PSD, făcând opoziţie ca să câştige puncte electoral.

Îl aştept pe Ciolacu, Simonis, Cioloş şi Simion să se ia de mânuţă şi să vină cu propunerea de premier ca să salveze România, în viziunea lor”, a mai precizat vicepreşedintele PNL.

În replică, Alfred Simonis, lideruil deputaţilor PSD, a spus că social-democraţii nu îşi doresc să formeze un Guvern alături de PNL şi USR.

„O majoritate în jurul PSD în acest moment nu se poate face în Parlament. Nu ne dorim să guvernăm nici cu PNL şi cu USR, cei care s-au aflat la guvernare în timp ce România a ajuns într-un dezastru în guvernarea Cîţu.

Categoric, nu poate fi făcut o majoritate în jurul PSD. De aceea, propunerea făcută de preşedintele partidului – un guvern de specialişti, de tranziţie, cu mandat limitat de timp până ce vom depăşi această pandemie, este o soluţie optimă, spunem noi, urmată de alegeri anticipate. Ne întoarcem la popor”, a precizat Alfred Simonis (PSD), în direct la România TV.

Alina Gorghiu, despre posibila plecare a lui Ludovic Orban din PNL

„Ludovic Orban a fost sancţionat la Congresul PNL. Nu merită altă sancţiune. A pierdut alegerile, a pierdut poziţia de preşedinte.

Şi-a dat demisia şi din funcţia de preşedinte al Camerei. Rămâne să se concretizeze, e o chestiune de zile.

Genul ăsta de supărări ar trebui ţinute mai discret de domnia sa. Supărarea nu poate fi pe PNL, pe preşedintele României, pe Florin Cîţu. Supărarea ar trebui să fie pe domnia sa. Ar trebui să facă o analiză serioasă de ce a pierdut alegerile în interiorul partidului. Pentru un fost preşedinte PNL, ar fi mai bine să aibă o atitudine constructivă.

În ipoteza în care Ludovic Orban decide să-şi materializeze frustrările şi să plece din PNL, despre care-l caracteriza drept casa domniei sale, vor fi foarte puţini adepţi”, a conchis Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Surpriză în ziua moţiunii de cenzură. Social-democraţii au venit cu „Superman Cîţu”, în Parlament – FOTO şi VIDEO