EXCLUSIV | Alina Gorghiu dă vina pe Ludovic Orban pentru scăderea PNL în sondaje. „În loc să atace PSD, şi-a făcut o cauză din atacarea PNL”

Alina Gorghiu, vicepreşedintele PNL, l-a criticat în termeni duri pe Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor, pe care-l acuză că a contribuit la pierderea unui "eşantion" din simpatizanţi, ceea ce a dus la o scădere a partidului în sondaje.

06 dec. 2021, 18:04
EXCLUSIV | Alina Gorghiu dă vina pe Ludovic Orban pentru scăderea PNL în sondaje. „În loc să atace PSD, şi-a făcut o cauză din atacarea PNL”

Alina Gorghiu a comentat în direct la România TV rezultatele sondajului Avangarde care creditează PNL cu 17% în preferinţele alegătorilor. Fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Gorghiu este de părere că războiul purtat de Ludovic Orban împotriva lui Florin Cîţu este una dintre cauzele care a contribuit la această scădere.

„Conflictul din interiorul partidului, fostul lider, Ludovic Orban, a contribuit din plin patru luni de zile la pierderea unui eşantion din simpatizanţii PNL, pentru că, în loc să atace PSD, şi-a făcut o cauză din atacarea PNL şi a preşedintelui partidului”, a precizat Alina Gorghiu, la România TV.

Citeşte şi: Sondaj Avangarde: PSD 40%, PNL 17%, AUR 15%, iar USR 11%. George Simion, aproape de cifrele lui Cîţu

De asemenea, Alina Gorghiu a vorbit despre discuţiile care au în coaliţia de guvernare cu PSD şi UDMR despre revizuirea Constituţiei României, unul dintre subiectele dezbaterilor fiind modificarea atribuţiilor preşedintelui.

„În programul de guvernare, să ştiţi că şi acum e tratează tema, spunându-se că atunci când va veni acest moment de oportunitate pentru schimbarea Constituţiei, vom aborda foarte serios dezbaterea privitoare la revizuirea Constituţiei. Temele sunt multiple şi ofertante; de la traseismul politic, traseismul parlamentarilor care din păcate e un fenomen de 30 de ani căruia nu îi găsim leac, până la o eventuală discuţie despre scăderea vârstei de vot.
Se întâmplă în ţări civilizate ca Austria şi Germania să se poată vota de la 16 ani şi o discuţie foarte serioasă despre limpezirea atribuţiilor atât la nivelul Executivului – preşedinte – Guvern, dar şi o evaluare sau reevaluare”, a mai precizat Alina Gorghiu, vicepreşedinte PNL; la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, scandal cu Diana Şoşoacă în Parlament: „Vă rog, doamnă, să nu mă îmbolnăviţi” VIDEO