Sondaj Avangarde: PSD 40%, PNL 17%, AUR 15%, iar USR 11%. George Simion, aproape de cifrele lui Cîţu

Un sondaj Avangarde arată că PSD domină autoritar opțiunile de vot ale românilor, cumulând 40% din voturi, cu doar 5% sub rezultatul obținut la parlamentarele din 2016.

06 dec. 2021, 12:09
Sondaj Avangarde: PSD 40%, PNL 17%, AUR 15%, iar USR 11%. George Simion, aproape de cifrele lui Cîţu

Sondaj Avangarde: Dacă weekend-ul viitor ar avea loc alegeri, PSD ar obține 40%, PNL 17%, AUR 15%, iar USR 11%, potrivit ultimului sondaj Avangarde pe luna noiembrie, efectuat la comanda PSD.

Față de sondajul anterior, efectuat în luna octombrie, AUR a crescut de la 14% la 15%, USR a scăzut de la 13% la 11%, iar PNL a scăzut un procent de la 18% la 17%. PSD și UDMR au staționat.

Prima şedinţă a coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Se discută Bugetul 2022, certificatul verde şi restricţiile de Sărbători

 

Potrivit aceleiaşi surse, Alexandru Rafila. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Mircea Geoană sunt politicienii situaţi pe primele locuri în topul popularităţii, în timp ce Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Florin Cîţu, Nicuşor Dan sunt pe ultimele poziţii. Însă, chiar şi la cei de pe primele poziţii ca procent al opiniilor favorabile, numărul celor care au mai degrabă o părere proastă despre ei este mai mare.

La întrebarea „Ce părere aveți despre următoarele personalități politice?”, respondenții au declarat că au o părere bună despre: Alexandru Rafila (37%), Marcel Ciolacu (30%), Gabriela Firea (28%), Mircea Gioană (27%), Emil Boc (27%), Raed Arafat (26%), Nicolae Ciucă (19%), George Simion (19%), Klaus Iohannis (17%), Ludovic Orban (12%), Dacian Cioloș (7%), Florin Cîțu (5%), Nicușor Dan (4%).

Şedinţe la PSD şi PNL pentru ultimele numiri în Guvern. Marcel Ciolacu: Ar trebui ca Florin Cîțu să înțeleagă că nu e creată o majoritate împreună cu USR, ci cu PSD

Întrebați dacă ar trebuie să aibă loc alegeri anticipate, 58% dintre respondenți au spus că „nu”. De asemenea, 82% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă către o direcție greșită, iar 50% cred că este nevoie de o reformă administrativ teritorială reală.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-24 noiembrie pe 906 subiecți prin metoda interviuri telefonice cu o marjă de eroare de 3,2%.

Sondaj Avangarde:

Sondaj Avangarde:

Sondaj Avangarde:

Sondaj Avangarde:


loading...
Partenerii noștri