EXCLUSIV Aurel Tămaș, Laura Lavric și Jeni Nicolau sar în apărarea lui Rareș Prisăcariu, marele câștigător de la Românii au talent: „Acest copil este născut pentru așa ceva”

Aurel Tămaș, Laura Lavric și Jeni Nicolau au discutat pe marginea situației create în mediul online după ce Rareș Prisăcariu a câștigat un show de talente, la vârsta de doar șapte ani, recitând versuri.

16 mai 2023, 22:15
EXCLUSIV Aurel Tămaș, Laura Lavric și Jeni Nicolau sar în apărarea lui Rareș Prisăcariu, marele câștigător de la Românii au talent: „Acest copil este născut pentru așa ceva”

Invitați în emisiunea „Punctul culminant” prezentată de Victor Ciutacu, cei trei artiști au dezbătut situația creată de victoria lui Rareș Prisăcariu de la Românii au talent, unde, în fața întregii țări, a recitat versuri. După ce a câștigat marele premiu, în jurul lui au apărut tot felul de acuzații legate de faptul că acesta are o vârstă prea fragedă pentru a putea înțelege temele abordate în poeziile intonate de el.

Aurel Tămaș e de părere că situația a devenit una extremă și că nu poți ataca un copil pentru că spune lucruri care i-ar putea deranja pe unii.

„Într-un asemenea show, un copil pregătit bine, un text memorat – aici îl admir pe copil și cred că va avea viitor dacă se va ocupa în continuare de artă –  textul în sine parese că e de undeva de la un domn pastor de prin America, tratează niște adevăruri, tratează niște stări din societatea în care trăim.

Sigur că, până la urmă, am observat că sunt si pro si contra. Copilul, după mine, merită felicitat, părinții la fel, de aici încolo sigur că, în asemenea momente, mai sunt și din ăia care e posibil să fie reactivi, dintre cei care au participat și dintre cei care au pierdut în acest show. Textul în sine are trimiteri, dar de acolo până a aduce ceea ce a spus acest copil într-o zonă extremă e un pic cam mult. Faptul că textul are asemenea nuanțe nu-i de neglijat și dă de înteles niște treburi”, a declarat cântărețul.

Citește și: EXCLUSIV Mugur Mihăescu îi ia apărarea lui Rareş Prisăcariu: „În general, nu trebuie să mai existe familie, Dumnezeu, patriotism”

Interpreta de muzică populară Laura Lavric a fost profund impresionată de momentul artistic prezentat de Rareș Prisăcariu, consideând că acesta dă dovadă de un talent enorm la numai șapte ani

„Să distrugi talentul unui copil… Pe mine m-a impresionat extraordinar, am rămas uimită. Ce copil talentat la vârsta lui, cum vorbește, sunt politicieni care vin la televiziune și citesc alea patru fraze, nu sunt în stare să citească „Bună ziua” sau „Bună seara”. Ce vocabular, ce trăiri, cum se prezintă ca un actor.

Chiar dacă el nu a înțeles exact ca noi trăirile acestei țări, el știe să le prezinte cu inteligența lui și cu vocabularul lui. Am auzit că sunt acuzați părinții că îi fură copilăria, dar ce copilarie ar fi trebuit sa aibă, să meargă la șapte ani să fure prin magazine, să facă crime, să facă nenorociri?”, a spus ea.

Citește și: EXCLUSIV Radu Herjeu a intrat în polemica despre micuţul Rareş Prisăcariu: Cum ar fi să cânte un copil de 7 ani „Cine iubeşte şi lasă”?

Jeni Nicolau spune că inteligența lui Rareș Prisăcariu este ceva rar și că, mai degrabă, oamenii ar trebui să se bucure de talentul acestuia, nu să îl critice.

„Acest copil este născut pentru așa ceva. Daca avea 20 și ceva de ani sau de la 16 ani în sus puteai să spui  că intră în personaj. Copilul ăsta nu știe sa intre în personaj, el în momentul acela crede atât de tare în ceea ce face. Face un lucru extraordinar.

Sunt copii, destul de rar, care sunt genii și nu exagerez când spun lucrul acesta. Copilul acesta este foarte talentat, ascultați intonațua lui, oameni buni, copilul ăsta crede în ceea ce spune. Părinții lui i-au povestit poate de mic niște povești, el a văzut ce se întâmplă. Nu poți să înveți un copil, n-ai cum, să facă anumite pauze și anumite intonații, indiferent cât stai de vorbă cu el. Să-i mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși și că îl putem urmări”, a completat artista.