EXCLUSIV| Avocatul lui Victor Pițurcă aruncă bomba în scandalul arestării fostului selecționer și al fiului său: ”Nu este nicio faptă penală!”

Avocatul lui Victor Pițurcă a vorbit în exclusivitate la România TV, în emisiunea Punctul Culminant, prezentată de Victor Ciutacu despre scandalul arestării lui Victor Pițurcă și a fiului acestuia în dosarul măștilor neconforme pentru Armată.

31 ian. 2023, 21:40
EXCLUSIV| Avocatul lui Victor Pițurcă aruncă bomba în scandalul arestării fostului selecționer și al fiului său: ”Nu este nicio faptă penală!”

Avocatul lui Victor Pițurcă aruncă bomba în scandalul arestării fostului selecționer și al fiului său. Avocatul Iancu Toader a dezvăluit că a fost chemat de urgență marți seară la Tribunal, după ce Alexandru Pițurcă a fost dus în secret în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, asta deși, acesta avea mandat de reținere pentru 24 de ore care expira în cursul zile de miercuri.

Citește și Apar noi detalii din dosarul măștilor pentru Armată. DNA: ”Șeful Romarm i-a promis lui Pițurcă recepția și plata echipamentelor anti-Covid, deși știau că sunt neconforme”

Avocatul lui Victor Pițurcă aruncă bomba în scandalul arestării fostului selecționer și al fiului său

Avocatul lui Victor Pițurcă a explicat de ce fostul selecționer a fost rechemat la DNA pentru o nouă audiere după ce a fost pus în libertate sub control judiciar

”Probabil că Parchetul având acest drept discreționar a luat hotărârea că trebuie să îl cheme din nou, eventual să îi aducă la cunoștință măsura procesuală care se impunea sau să îl audieze raportat la noile elemente care au reieșit din această audiere, care a durat destul de mult. Victor Pițurcă și-a menținut poziția și a precizat clar că își susține nevinovăția. A spus clar că evident s-ar fi prezentat în orice situație deși s-a simțit foarte rău și că va da o declarație la momentul în care va lua la cunoștință tot materialul probatoriu, având în vedere calitatea pe care o are acum, de inculpat. Nu ar fi o situație de negare, ci doar de respectare a unui drept procedural, dânsul urmând ca ulterior să își formuleze o apărare față de ce se întâmplă acolo, menținându-și chiar poziția de nevinovăție”; a spus avocatul lui Victor Pițurcă, al România TV.

Întrebat dacă i s-a cerut direct lui Victor Pițurcă să facă un denunț sau să semneze un acord de recunoaștere al vinovăției, avocatul a răspuns: ” Nu, față de mine cel puțin, nu! Și nici față de dânsul. Noi ne-am făcut apărarea, ne-am prezentat și ne-am susținut poziția participând și la celelalte acte de procedură. Absolut nu, au fost doar dezbaterile aferente cu argumentele avocaților și poziția pe care a avut-o Parchetul prin întrebările pe care le-a adresat.”

Iancu Toader a transmis că nu își explică de ce Victor Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore dacă ulterior nu s-a propus și arestarea preventivă pentru 30 de zile.

”Nu pot să știu care a fost rațiunea Parchetului și nu sunt de acord cu teza asta pe care au îmbrățișat-o în ordonanța respectivă pentru că din punctul meu de vedere nu are niciun amestec. Nimic din ceea ce s-a vehiculat în presă nu este real despre ceea ce s-a spus că ar fi făcut. Este o situație care din punctul meu de vedere nu impunea o astfel de măsură raportat la persoana dânsului, la data la care se pretinde că s-ar fi petrecut faptele și raportat la circumstanța de cauză. De fapt nu este nicio faptă penală din punctul nostru de vedere”, a mai spus avocatul.

Avocatul Iancu Toader a confirmat informația potrivit căreia, Alexandru Pițurcă a fost încătușat în fața tatălui său.

”Adevărul este că nu știu de unde știți, dar nu aș putea să mint că și domnul Pițurcă și fiul său au fost acolo atunci când a avut acest tratament. Asta e procedura, nu fac niciun comentariu, am rămas și eu surprins, mi-am făcut treaba”, a spus avocatul lui Victor Pițurcă.

Întrebat dacă este adevărat dacă lui Victor Pițurcă i s-a făcut rău în momentul în care și-a văzut fiul încătușat, avocatul a răspuns: ”Orice părinte cred că în situația asta ar fi avut aceiași trăire.”

Citește și EXCLUSIV Mitică Dragomir intervine în dosarul în care e acuzat Piţurcă: „Categoric scapă! Păi, ce, i-a forţat pe cei din armată să cumpere măştile?”