EXCLUSIV Banii nu-i aduc fericirea, dar oile da. Gigi Becali: „Mai mare bucurie am când mă uit la oi cum pasc decât când câştig un milion de euro”

E putred de bogat, dar nu a uitat de unde a plecat. Gigi Becali recunoaşte că îi face mare plăcere să se îndeletnicească cu una dintre activităţile care îi amintesc de copilărie: păscutul oilor. Chiar dacă nu-şi mai ia sumanul în spate şi ghioaga în mână să le păzească, afaceristul spune că imaginea oilor care pasc îi umple inima de bucurie.

01 mai 2022, 08:00
EXCLUSIV Banii nu-i aduc fericirea, dar oile da. Gigi Becali: „Mai mare bucurie am când mă uit la oi cum pasc decât când câştig un milion de euro”

Latifundiarul din Pipera i-a dezvăluit Cristinei Şincai, în ediţia de colecţie transmisă de România TV în seara Paştelui, că îşi rezervă aproape zilnic jumătate de oră în care să privească oile care pasc. Mai spune că nimic nu-i produce o bucurie mai mare, nici măcar câştigarea unui milion de euro.

Gigi Becali, despre marea fericire pe care o are atunci când se uită la oi cum pasc

Zilnic stau jumate de oră, mă uit la ele cum pasc. Zilnic. Asta e bucurie, nu? Eu nu vând oile, le dau cadou. Am 150 de oi aproape. Dar eu am bucurie. Pentru mine e mai mare bucurie jumate de oră să văd, bucuria nu putem noi să o controlăm. Bucuria e mai mare când văd cum pasc oile decât un milion de euro. Aș vrea să câștig milionul, dar dacă-l câștig nu am bucurie cum am bucuriei când pasc oile. Bucuria e mai mare, că noi nu știm bucuria în ce este.

Bucuria numai în Hristos este. Și bucuria în Adevăr și când văd lucrurile lui Hristos. Cel ce citește în scripturi și studiază zidirea și nu ajunge la înălțimea ziditorului e în afara firii. Păi dacă nu iubești și nu ajungi la înălțimea lui Dumnezeu când mă uit la oi mă gândesc la Hristos, mă uit la pomii mei, că am pomi roditori, am muncit să-i cresc că a fost zero grade și dacă dă brumă pe ei și am pus folie. Mă uit la pomi, mă gândesc la Hristos și-i dau slavă.

Citeste si Gigi Becali, experienţă tulburătoare la Muntele Athos: „Unui părinte de 97 de ani îi săpaseră groapa. Când …

Că nu e numai rugăciune. E rugăciune de mulțumire, de slavă și rugăciune de cerere. Adică mergi la biserică și ceri: Doamne dă-mi… și există rugăciune de mulțumire. La mine e mai mult rugăciune de mulțumire și prin curte: mi-ai dat bucuria asta, mulțumesc! Să-I dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate. La mine e rugăciune de mulţumire și slavă. De cerere ce să mai cer? Ce mai am nevoie?

Nici sănătate, că sănătatea nu mă mai interesează, că dacă vrea s-o dea s-o dea. Dacă primesc boală, eu ce trebuie să fac? Mulțumesc. Nu am fost niciodată bolnav, dar dacă primesc boală, eu am 64 de ani, sunt sănătos, până acuma m-a mai ținut, dacă primesc o boală eu zic mulțumesc – eu de exemplu, mă durea o măsea. Nu vreau antibiotic. Și nevastă-mea zice: Pune, mă, antibiotic! Şi mă durea, bubuia, dacă Dumnezeu așa a vrut să-mi dea durerea… mi-o ia Dumnezeu durerea, dar nu pun antibiotic. N-am vrut să pun.

Am vrut lasă să simt durerea. Am vrut s-o duc. Am momente când vreau să duc durerea. De ce să nu duc durerea? Dacă Dumnezeu mi-o dă, lasă s-o duc. Dumnezeu nu dă boala aiurea așa, o dă pentru un scop”, explică afaceristul.

Citeste si Gigi Becali: „Elena Udrea plăteşte din cauza lui Băsescu. Eu îi dădeam …