EXCLUSIV Codrin Ştefănescu şi-a pus la punct înmormântarea până la cel mai mic detaliu când a aflat că are cancer: „Le-am zis să nu-mi închidă sicriul indiferent cum o să arăt, mi-am ales inclusiv lăutarul care să-mi cânte ‘Deschide, gropare, mormântul'”

În luna decembrie a anului 2022, chiar de ziua sa de naştere, lui Codrin Ştefănescu i s-a făcut rău la propria petrecere. La 12 noaptea, când ar fi trebuit să i se cânte La mulţi ani, fostul pesedist era supus celor mai amănunţite investigaţii. Diagnosticul a căzut ca un trăsnet asupa lui: cancer de colon.
Alina Costache
05 mai 2024, 17:52
EXCLUSIV Codrin Ştefănescu şi-a pus la punct înmormântarea până la cel mai mic detaliu când a aflat că are cancer:

Timp de aproape un an şi jumătate, Codrin Ştefănescu a luptat cu toate forţele să se vindece. Lupta cel mai greu de dus a fost cea cu gândurile negre. Dar odată ce le-ai învins, ai învins şi boala – aceasta a fost una dintre cele mai importante lecţii pe care fostul politician le-a învăţat în această perioadă.

În prima jumătate de an, însă, Codrin Ştefănescu s-a simţit extrem de rău şi nu şi-a putut controla mintea deloc. Ba, prin vară, era decis să renunţe la tratament. Tot atunci a fost momentul în care şi-a pus la punct toate detaliile legate de înmormântare, de moştenire.

Citeste si EXCLUSIV Codrin Ştefănescu, prima apariţie după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon: „Cancerul nu-l facem de la ce mâncăm, organismul se obişnuieşte cu chimicalele. De la stres îl facem. Stresul trebuie descărcat, altfel te îmbolnăveşti”

A lăsat un testament, dar şi câte o scrisoare fiecărui copil. A cerut să fie înmormântat în cavoul familiei şi până la momentul înmormântării sicriul să fie lăsat deschis, indiferent de cum ar fi arătat, „ca să vadă lumea că am luptat până la capăt„.

Codrin Ştefănescu, pregătit la milimetru pentru ultimul drum: „Am luat în calcul absolut tot”

A indicat inclusiv numele lăutarului care să-i cânte la înmormântare, dar şi melodia care i se părea cea mai potrivită pentru acel moment.

Am spus că indiferent cum voi arăta, era clar că voi fi doar piele şi os, sa fiu inmormanatat in cavou unde sunt mama, tata. Nu vreau sa fiu incinerat, sa mi se arunce cenusa pe Bucegi sau in Marea Neagră. Şi am mai cerut un singur lucru şi aşa am lăsat în testament: lăutari. Melodia care să mi se cânte imediat după slujbă, înainte să mă bage în groapă, să fie ‘Deschide, gropare, mormântul’ si am dat si numele lautarului care trebuie să vină. Am plecat foarte pesimist.

Am luat în calcul absolut tot. Şoferul meu, eu nu am carnet sunt anti-şofat, imi este prieten din copilarie, lui i-am lasat ce trebuie sa faca. Am lasat totul plus niste scrisori personale pentru fiecare copil. Am lăsat scris că, dacă nu înving în această bătălie, vreau sa fiu inmormantat la Bellu, în cavoul familiei, în sicriu cu capacul deschis indiferent cum o să arăt, ca să vadă lumea că am luptat până la capăt„, a povestit Codrin Ştefănescu într-un interviu pentru România TV.

Cum s-a vindecat de cancer fostul politician

L-au ajutat să se pună pe picioarele recomandările şi încurajările medicilor, dar şi ale apropiaţilor. Medicul Monica Pop, şi ea supravieţuitoare a cancerului, i-a recomandat să plece optimist la luptă şi să îşi canalizeze atenţia pe orice altceva decât pe boală.

Un alt vechi prieten de-al său, fost medic la Spitalul Militar, i-a recomandat să facă lucruri simple pe care nu le-a făcut cât timp a fost în politică: să se înconjoare de prieteni dragi, să bea un pahar cu vin, să râdă.

Şi nu doar Monica Pop mi-a zis, trebuie sa pleci optimist că există rezolvare. Un alt medic care îmi este prieten de 30 şi ceva de ani, medic la pensie, de la Spitalul Militar, m-a întrebat: tu de câte ori ai râs în anii ăştia? Nu că râzi de glume politice, râs înseamnă câţiva prieteni cu care sa stai seara, să bei un pahar de vin, să faceti glume deochiate cu sotiile, glume simple. De cate ori te-ai intalnit cu prieteni sinceri, nu cu din ăia cu care te prefaci ca eşti in regula… cu prietenii tai din facultate, din liceu? Stresul se descarcă prin relaţii foarte bune în familie, cu apropiaţii. Tu u ai făcut-o, nu ai escărcat acest stres..

Când ai această boală, trebuie să te întâlneşti cu prietenii, bei un vin, să te uiţi la filme, să te întâlneşti cu familia, iar boala începe să se estompeze. De asemenea, să te rogi daca ai aceasta credinţă„, a mai dezvăluit politicianul la România TV.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te ajută să dormi mai bine: „Se face foarte simplu”
Capital.ro
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că este INTERZIS
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'