EXCLUSIV Consiliera lui Băsescu, acuzaţii grave la adresa profesorilor grevişti: „Liderii sindicali joacă pentru domnul Coldea si pentru Kovesi. Coldea a început operaţiunea de decapare a lui Iohannis”

Raluca Boboc, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, a prezentat un scenariu surprinzător legat de protestul prelungit al dascălilor, susţinând că acesta face parte dintr-un plan al lui Florian Coldea pentru a impune următorul preşedinte al României.

08 iun. 2023, 13:04
EXCLUSIV Consiliera lui Băsescu, acuzaţii grave la adresa profesorilor grevişti: „Liderii sindicali joacă pentru domnul Coldea si pentru Kovesi. Coldea a început operaţiunea de decapare a lui Iohannis”

Fosta consilieră a lui Traian Băsescu spune că aceeaşi strategie a fost folosită de Coldea şi pe sfârşitul mandatului fostului preşedinte, interesul fiind atunci prezentarea lui Klaus Iohannis ca un erou, pentru a acapara puterea la alegerile din 2014.

„Este un plan politic coordonat de Coldea. Sunt mai convinsă decat niciodata ca acesta este planul, eu am mai trăit filmul asta in 2012, cand a fost organizata o campanie de compromitere a liderilor politici Basescu, Crin si Ponta, cu scopul de a fi lansat Iohannis, care a aparut pe scena, era ingrijorat.

Ce a fost mai interesant după ce s-au încheiat ostilitatile, celalat razboi nevazut din interiorul Palatului Cotroceni, unde s-a dus o lupta intre mine si infltratul domn Coldea, nu as vrea sa ii fac reclama, o lupta la baioneta pentru ca pactul de coabitare sa fie respectat. In timp ce toate analizele mele, toate recomandarile, mergeau catre respectarea acestui pact, atat Basescu, care era omul pentru care eu lucram, avea mult de câștigat.

Infiltratul il incita pe Basescu sa rupa pactul, am fost chiar amenințată in celebra ședința ca dacă nu imi bag mințile in cap si nu ma supun linei generale voi pleca. Într-un final am plecat.

Domnul Iohannis nu mai este in gratiile domnului Coldea, este pe final de mandat, a început operațiunea de decapare, stiti pe vremea mea la Cotroceni culoarea oficiala era negru sau albastru, acum este roz numai ca nu am diamante.

Citeşte şi: Salarii majorate pe hârtie pentru profesori. Ciucă anunță memorandum cu creșteri salariale pentru cadrele didactice și cere încetarea grevei: Educația și sănătatea sunt priorități ale actualei coaliții de guvernare

Intre diamantele doamnei Iohannis si salba cu cocosei a lui Basescu este aceeași operatiune de compromitere. Este vina oamenilor care trebuie sa se ocupe cu protectia presedintelui, in loc sa se ocupe cu asta isi aranjează apele pentru ce va fi dupa 2024. Pentru asta il vand pe Iohannis. Atrag atenția, intre diamante si cocoseii de aur nu este nicio diferenta.”, a spus Raluca Boboc la România TV.

După părerea Ralucăi Boboc, Klaus Iohannis şi liderii coaliţiei de guvernare au greşit atunci când au acceptat să amâne rotativa până după rezolvarea crizei din Educaţie.

„Ca sa construiesti aceasta reteta, probabil ca oamenii ii sunt foarte loiali. Atat domnul Iohannis cat si Ciolacu au greșit când au făcut acele declaratii. Nu poti sa conditionezi o decizie politică de un fenomen social. Va amintesc de declaratia lui Crin Antonescu, cand a spus ca dacă PNL nu va lua 20% el nu va mai candida si demisionează. Ce sa vedeti, PNL a luat 15%, deci in momentul cand faci o declaratie si-a semnat sentita la moarte (n.r. politica).

Ca noi avem rotativa după ce se încheie greva, iti cedezi puterea ta unui fenomen, nu ai control. Dupa cum vedem, da, liderii sindicali joacă pentru domnul Coldea si pentru Kovesi, ca ea este salvatoarea. Va veni sa ne salveze, si-a pus ia si se pregateste de 2024.”, a mai spus fosta consilieră a lui Băsescu.

Citeşte şi: Editorialistul Dan Andronic, despre scandalul sexual în care e implicat Mihai Tudose: „Întrebarea este de ce acum? Apoi, cui foloseşte?”