Editorialistul Dan Andronic, despre scandalul sexual în care e implicat Mihai Tudose: „Întrebarea este de ce acum? Apoi, cui foloseşte?”

Europarlamentarul Mihai Tudose este acuzat de o fostă asistentă de hărțuire și abuz de putere. Tudose se apără, susținând că „e o poveste plină de frustrări” și că el a dat-o afară pe asistentă.

08 iun. 2023, 10:10
Editorialistul Dan Andronic, despre scandalul sexual în care e implicat Mihai Tudose: „Întrebarea este de ce acum? Apoi, cui foloseşte?”

Duminică a apărut în presa din România mărturia unei foste angajate a Parlamentului European, în care Florina (n.r. nume fictiv, pentru a-i proteja identitatea) detaliază două luni în care șeful său a încercat să o seducă, recurgând apoi la abuzuri verbale și psihice, acesta fiind ulterior identificat ca fiind Mihai Tudose.

Într-un final, femeia a plecat din serviciul europarlamentarului, fiind apoi ajutată de către departamentul HR al Parlamentului European să găsească un motiv pentru care deputatul să o concedieze. Dacă și-ar fi dat demisia, nu ar fi avut dreptul la plată compensatorie.

Într-un răspuns pentru Europa Liberă, eurodeputatul se apără susținând că afirmațiile fostei sale asistente pentru sursa citată sunt minciuni.

„Nu ea a plecat, ci eu am dat-o afară”, răspunde europarlamentarul. El o acuză că făcea lucruri neregulamentare cu dreptul său de semnătură, printre care că ar fi umflat cheltuieli sau desfășurat activități ilegale de lobby.

Într-un editorial apărut în EVZ, cunoscutul analist politic şi editorialist Dan Andronic analizează cazul, atrăgând atenţia asupra mai multor nuanţe.

„Era ceva ciudat. Prezentarea făcută debutului relației profesionale – “Florina a căpătat o reputație bună între colegii de la Bruxelles, dar după alegerile din 2019 voia să treacă la următoarea etapă. În vara lui 2019 a primit însă un telefon de la un proaspăt ales, recomandat de o cunoștință, care i-a oferit un post ca asistent. Florina l-a refuzat. Bărbatul a insistat.”, este cel puțin incorectă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu își asumă majorarea salariilor profesorilor. Guvernul va adopta joi un memorandum – VEZI DOCUMENTUL

Florina fusese asistenta eurodeputatului pe al cărui loc venea Mihai Tudose, iar după cum știu toți cei care au lucrat la Bruxelles, este o practică obișnuită ca staff-ul celui pe care-l înlocuiești să fie preluat de noul venit. Deci nu a fost o întâmplare că Florina a început să lucreze cu Mihai Tudose. Iar cei care cunosc dedesubturile relației Ponta-Tudose pot aduce mai multe detalii acestei povești.

Apoi mai era ceva ce punea sub semnul întrebării construcția relației, așa cum a prezentat-o Florina.

Motivele pentru care Mihai Tudose a cerut desfacerea contractului de muncă al Florinei erau foarte grave:

– falsificarea semnăturii pe documente de transport

– anularea unor rezervări la Strasbourg fără a avea acordul său

– organizarea unor vizite în Parlamentul European prin falsificarea semnăturii”, scrie Andronic într-un amplu editorial pe care puteţi să îl CITIŢI AICI.

Citeşte şi: Titi Stoica, dat afară din AUR, după ce a înjurat mai mulți membri PSD. George Simion: „Problema lui a recidivat” | EXCLUSIV