EXCLUSIV Constantin Bălăceanu Stolnici susţine vaccinarea obligatorie: „Boala va persista atât timp cât va persista prostia omenească şi ea este eternă”

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, medic neurolog şi profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, crede cu tărie că singura cale de a stârpi pandemia ar fi fost vaccinarea în masă. "E singurul instrument de luptă, aş face-o obligatorie", a spus profesorul în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

07 iul. 2022, 10:36
EXCLUSIV Constantin Bălăceanu Stolnici susţine vaccinarea obligatorie: „Boala va persista atât timp cât va persista prostia omenească şi ea este eternă”

Constantin Bălăceanu Stolnici se declară pro-vaccinare şi recunoaşte că a făcut deja trei doze şi urmează a patra. Academicianul spune că propaganda împotriva măsurilor restrictive şi împotriva vaccinării a făcut mult rău, oamenii refuzând să se vaccineze, astfel încât coronavirusul nu a putut fi eradicat.

Constantin Bălăceanu Stolnici este pro-vaccinare obligatorie: „E singurul instrument de luptă”

Autorităţile din România nu au făcut suficient că a existat curentul ăsta antivaccinist, propaganda asta împotriva măsurilor în numele ideii că eşti liber să faci ce vrei cu existenţa ta, inepţii care au făcut ca eficienţa singurelor măsuri pe care le avem în lupta împotriva virusului – izolarea şi vaccinarea – să nu fie efectuate aşa cum trebuie. Nu a fost efectuată in parametrii necesari si fenomenul va continua încă pentru că inteligenţa umană se masoară, prostia însă nu.

Vaccinarea eu aş face-o obligatorie, de la început aş fi făcut-o fiindcă e singurul instrument de luptă, nu e făcută să facă boala să dispară, ci să facă boala să apară în variante care să nu fie periculoase şi mortală. Nici Pasteur, nici Cantacuzino, cei care s-au ocupat la noi de asta, nu au spus că vaccinarea vindecă. Vaccinarea diminuează capacitatea virusului de a fi periculos.

Eu sunt vaccinat de trei ori până acum şi aştept să fac a patra doză„, a mărturisit academicianul în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.

Citeste si EXCLUSIV – Bălăceanu Stolnici, despre războiul din Ucraina: Se putea rezolva prin negocieri, dar Putin vrea să construiască imaginea de mare imperator, ca Petru cel mare, dar a ajuns doar Ivan cel groaznic al secolului XXI

De ce s-au temut românii de vaccinul anti-covid

La întrebarea jurnalistului România TV de ce românii, care se vaccinează de decenii întregi, s-au temut de acest vaccin, academicianul şi-a îndreptat degetul acuzator către propagandiştii conspiraţionişti, „oamenii nechemaţi cu voce răsunătoare„.

E un fenomen cultural, antropologic, care nu e numai în România şi care a început încă de la primul vaccin împotriva variolei oamenii au crezut că or să le crească copite, coarne. De la început a fost mitologie, eu am facut multe antitetanice, antiholeră, antipoliomielitice, antigripale. Nimeni nu a protestat, cu vaccinarea anticovid s-a făcut circ pentru că au fost oamenii nechemaţi cu voce răsunătoare. O senatoare care nu ştiu de pe ce meleaguri a venit la noi, a zăpăcit lumea cu autoritatea ei.

Au fost şi doctori, că fenomenul nu a fost numai în sferele oamenilor care nu cunosc fenomenul, a fost şi la cei care interpretează pe bază de zvonuri, de conspiraţie, nu pe baza realităţii cercetării ştiinţifice. Boala persistă şi va mai persista atât timp cât persistă prostia omenească şi prostia omenească este eternă. Mai intervin şi elementele economice, restaurantele, companiile de transport au făcut şi ele presiuni să câştige bani„, a conchis reputatul academician în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.

Citeste si EXCLUSIV Constantin Bălăceanu Stolnici dezvăluie secretul longevităţii: „Am ajuns până la 99 de ani având o viaţă echilibrată, fără excese. N-aş renunţa la o friptură bună pentru un gândac scorţos”