Exclusiv / Cum își bate joc Metrorex de bucureșteni. Compania le crește angajaților salariile, dar uită să repare turnicheții stricați de câteva luni. Ambuteiaje de călători, la fiecare stație din cauza indolenței bossilor de la metrou

Situație revoltătoare la metroul bucureștean. Avem dovada cum Metrorex își bate joc de călătorii care aduc companiei bani grei în conturi lună de lună.

06 oct. 2023, 14:47

Metroul bucureștean este cel mai utilizat mijloc de transport în comun din Capitală. Zilnic, într-o zi de muncă obișnuită, între 600.000 și 800.000 de oameni călătoresc cu metroul.

Drept ”mulțumire” pentru abonamentele achiziționate în fiecare lună, compania le râde în nas călătorilor. De câteva luni bune, mai mulți turnicheți de la metrou sunt stricați, însă nimănui nu pare să-i pese.

Din păcate, situația revoltătoare nu este doar la o singură stație de metrou, ci se întâlnește la mai multe. Excluse nu sunt nici cele inaugurate recent. Fie că vorbim de Pipera, Crângași sau Valea Ialomiței, peste tot călătorii care vor să coboare la metrou se confruntă cu această situație disperată.

Practic, în momentul în care vrei să compostezi cartela și să intri nu prea ai cum, pentru că o cârpă murdară, pe care stă scris ”Aparat defect”, te oprește.

Totul este cu atât mai enervant, cu cât, mai ales dimineața, fluxul de călători este imens, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte momente bune până să intre. Ba chiar sunt dăți când metroul este în stație, dar ei nu-l mai prind, din cauză că trebuie să aștepte la rând.

Situația, așa cum vă spuneam mai sus, nu e de ieri, de azi, ci de luni bune, însă șefii de la Metrorex nu par deloc afectați. Firește, cum circulă doar cu bolizii de sute de mii de euro, habar nu au ce se întâmplă în subteran. Nici ”locotentenții” lor nu par deranjați de situație, pentru că, nu-i așa, lucrurile merg oricum.

Călătorii se supără, se enervează și deși totul scârțâie, mai marii metroului închid din ochi. Unde mai puneți că salariații Metrorex nu sunt nici ei interesați de aceste lucruri pentru a le semnala, mai ales că, de la 1 noiembrie, leafa le va crește cu 13%.

Lipsa de profesionalism, de educație, bun simț și acțiune îi caracterizează din plin pe cei care ocupă locuri nemeritate în fruntea Metrorex.

 

Salariile angajaților de la metrou vor fi mai mari de la 1 noiembrie

Salariații de la metrou, cu frunte cu șefii, vor avea salarii cu 13% mai mari de la 1 noiembrie. Drept ”recompensă” pentru meritele deosebite din slujba călătorilor, aceștia sunt premiați cu mai mulți bani.

De la 1 noiembrie 2023, angajații de la metrou vor câștiga cu 13% mai mult decât în prezent, astfel că salariul mediu net va depăși suma de 7.400 de lei. Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, a declarat că noul Contract Colectiv de Muncă a fost deja înregistrat la ITM.

În afara de măriri de salariu, angajaţii Metrorex vor beneficia şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă.

Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii sau bonurile de masă. Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie”, a declarat Mihai Barbu.

CITESTE SI: Cât câștigă un salariat Metrorex. Președintele Consiliului de Administrație: ”Veniturile nu sunt mici, dar oamenii vor întotdeauna să câștige mai mult”