EXCLUSIV Cum va fi vremea la iarnă. Directorul ANM prezintă în premieră prognoza iernii 2022-2023

Elena Mateescu a dezvăluit, în exclusivitate la România Tv, prognoza iernii 2022-2023. De asemenea, directorul ANM a vorbit şi despre vremea din următoarele zile.

04 oct. 2022, 20:49
EXCLUSIV Cum va fi vremea la iarnă. Directorul ANM prezintă în premieră prognoza iernii 2022-2023

Cum va fi vremea la iarnă. Elena Mateescu a dezvăluit că ne așteaptă o iarnă blândă, însă nu a exclus nici posibilitatea unor episoade severe de temperaturi foarte scăzute.

Cum va fi vremea la iarnă. Anunțul făcut de Elena Mateescu

Citeşte şi Prognoza meteo. Vreme de vară la început de octombrie, de duminică temperaturile scad

„Luna octombrie a debutat cu o vreme deosebit de calda, cu valori de 33 de grade in partea de sud-este, apoi au urmat zile mai racoroase, asa cum se întâmplă în acest moment, după care la sfarsitul de săptămână vom avea din nou temperaturi de 24-25 de grade.

În intervalul 10-17 octombrie temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit. Aceste alternante vor fi specifice pana in data de 31 octombrie.

In ceea ce priveste iarna 2022-2023, exista probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimari nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii in care să vorbim de tempetaruri minine de -15 grade sau de precipitaţii mai abundente”, a dezvăluit directorul ANM la România Tv.

Prognoza meteo 5 octombrie. Ninsori şi viscol la munte, în sud se încălzeşte din nou

Prognoza meteo 5 octombrie. La noapte, cerul va fi variabil, parţial noros în centrul ţãrii şi doar izolat vor mai fi posibile precipitaţii slabe, ploi în sudul şi estul Transilvaniei şi mixte în zona de munte. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri la începutul nopţii în Carpaţii Meridionali şi de Curburã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiuni. Pe arii restrânse în regiunile intracarpatice şi izolat în rest se va forma ceaţã, îndeosebi spre dimineaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi variabil, mai mult senin spre sfârşitul intervalului, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 7…8 grade, mai scãzutã în zona perifericã a oraşului pânã în jurul valorii de 5 grade.

Prognoza meteo 5 octombrie MIERCURI. Valorile termice vor fi în general apropiate de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar numai cu totul izolat vor fi posibile şi ploi slabe, ziua în estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 0…2 grade în depresiunile intramontane – unde vor fi condiţii de brumã şi 11…13 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţã îndeosebi în regiunile intracarpatice.

BUCURESTI. Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin în primele ore ale intervalului, apoi va fi variabil, cu înnorãri temporare. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 6…9 grade.

Prognoza meteo JOI. Valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere uşoarã faţã de intervalul precedent şi se vor situa în jurul mediilor climatologice ale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, iar spre sfârşitul intervalului în nord-estul teritoriului, izolat vor fi ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime în general între 4 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri, mai ales în Transilvania se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi normalã termic pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 7…10 grade, cu cele mai coborâte valori în zona periurbanã, potrivit ANM.

Prognoza meteo VINERI. Vremea va fi normalã din punct de vedere termic şi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în estul şi nord-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe parcursul zilei în sudul Moldovei, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 de grade, iar cele minime de la 3…5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã la 13…15 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri, mai ales în centrul ţãrii, va fi ceaţã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine normalã termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul precedent, se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar numai izolat în regiunile sudice vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 24 de grade, iar cele minime între 6 şi 13 grade, uşor mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi în general frumoasã şi în continuare normalã termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Ar putea urma una dintre cele mai aspre ierni pentru Europa. Temperaturi scăzute pe întreg continentul