Prognoza meteo. Vreme de vară la început de octombrie, de duminică temperaturile scad

Prima zi din luna octombrie vine cu vreme caldă, cu temperaturi de vară, dar de duminică valorile termice încep să scadă. Ploile se vor extinde în mare parte din ţară.

30 sept. 2022, 14:09
Prognoza meteo. Vreme de vară la început de octombrie, de duminică temperaturile scad

Prognoza meteo 1 octombrie. La noapte, în regiunile nord-vestice, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, mai scăzute în depresiuni spre 7…8 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 11…14 grade.

 

Prognoza meteo 1 octombrie SAMBATA
Vremea va fi în continuare cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la început de octombrie, cu precădere în sud, est și centru. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile vestice, nord-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele nordice și centrale, precum și la munte, unde vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, iar pe alocuri cantităţile apă vor fi însemnate (peste 15…25 l/mp) şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse în sud și în sud-est va crește probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări susținute la munte și pe arii mai restrânse în celelalte zone, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiuni și 17…18 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când va crește probabilitate pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo actualizată. Vremea se răceşte la început de octombrie şi revin ploile

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior și se vor situa în jurul mediilor multianuale, exceptând regiunile sudice și sud-estice, unde vremea va fi caldă pentru începutul lunii octombrie. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și local ploi slabe – mai ales în nordul și centrul țării, însă noaptea nebulozitatea se va accentua treptat și va ploua în nord, nord-vest, centru și la munte și pe arii restrânse în rest, iar izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la munte și doar pe spații mici în zonele joase de relief. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade. Dimineața și noaptea, în special în regiunile intracarpatice, izolat se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în scădere față de zilele precedente; ziua vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru început de octombrie, iar noaptea se vor apropia de normele perioadei. Cerul va avea înnorări în primele ore când vor mai fi posibile ploi slabe de scurtă durată, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat pe timpul zilei, dar noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar minima de 8…10 grade.

Citeşte şi: Ce a cultivat un bucureştean în faţa blocului. Imaginile au devenit virale: „Poţi să scoţi omul de la ţară, dar nu poţi să scoţi ţara din om”. VIDEO

 

Prognoza meteo LUNI
Valorile termice vor continua să scadă în regiunile sud-estice, iar la nivelul întregii ţări se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor specifice perioadei. Înnorările vor fi persistente în nord, centru şi nord-est, precum şi în zonele montane unde va ploua pe arii extinse. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe spaţii mici. Vor fi şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, în special în sud-est. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. La munte, vremea va deveni rece, iar la altitudini foarte mari vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar temporar şi pe areale mai restrânse şi în restul zonelor, cu precădere în sud-vest, centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor continua să scadă și se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros și vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va deveni mai rece decât ar fi normal la această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări și, mai ales ziua, va ploua temporar în majoritatea zonelor, pe arii extinse la deal şi la munte, în centru şi în sud-est şi pe alocuri în restul teritoriului. Vor fi şi averse, iar în regiunile sudice vor mai fi posibile descărcări electrice. În zona montană, la peste 1700 m altitudine, local vor fi ninsori sau lapoviţă. Pe alocuri cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, local şi temporar cu unele intensificări la munte, în sud și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile intramontane și 10…12 grade pe litoral. În special în a doua parte a nopţii, se va forma pe arii restrânse ceaţă.

BUCUREȘTI. Vremea va deveni răcoroasă. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade. În a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţă.