EXCLUSIV | Dan Puric, reacţie furibundă după ce USR a plătit reclame din bani publici împotriva sa. „Vor distrugerea identităţii naţionale şi normalităţii în această viaţă”

Dan Puric a criticat în termeni duri, miercuri seara, în direct la România TV, faptul că USR a plătit bani publici pentru a-l cataloga în mesaje pe Facebook drept "un cunoscut susţinător al Rusiei lui Vladimir Putin". Actorul a acuzat partidul condus de Cătălin Drulă că "atacă cultura românească" şi persoanele care "iubesc ţara şi acest popor".

30 mart. 2022, 23:30
EXCLUSIV | Dan Puric, reacţie furibundă după ce USR a plătit reclame din bani publici împotriva sa. „Vor distrugerea identităţii naţionale şi normalităţii în această viaţă”

Dan Puric a reacţionat în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV, după ce impresarul actorului, Ionuţ Pavel, a susţinut că USR a plătit din bani publici reclamă împotriva unui spectacol organizat de Puric, la Constanța.

„O forţă politică votată de oameni îşi foloseşte forţele ca să strivească un biet Puric. Sunt comici, dar şi hai să fim serioşi.

Ştiţi ce se întâmplă, domnule Ciutacu? Suntem în lumi paralele. Eu am o viaţă petrecută în efort, în muncă pe scenă pentru a înălţa ţara asta cât am putut şi eu. Cum consideraţi că sunt oamenii ăştia faţă de un om care o viaţă a fost cinstit în profesia lui? Cum consideraţi dumnevoastră că am făcut calcule că aş fi câştigat 7.000 de euro la ultima conferinţă? Cum să mă apăr într-un vagon de calomnii?

Cu ce să mă apăr? Că eu am făcut o conferinţă de istoria teatrului românesc în sincronicitate cu valorile europene. Şi dedesubt scria că Dan Puric, mesaj putinist şi lucruri de genul care fac parte din propaganda de gen Ana Pauker, Teohari Georgescu.

Ce cred eu. Pe mine nu mă apără decât bunul Dumnezeu. Dacă vă uitaţi un pic şi nu vreau să jignesc pe nimeni, domnul ministru al Culturii a trimis o comisie de control ca să vadă ce s-a întâmplat la TNB.

Eu, pentru că sunt fiu de medici, aş fi trimis o comisie de antropologi, de medici, pentru că oamenii ăştia îşi permit. Haideţi să vedem liniile de forţă ale acestor oameni: distrugerea identităţii naţionale, distrugerea identităţii culturale a teatrului naţional, distrugerea normalităţii în această viaţă.

Ar trebui să vedem liniile de forţă. Nu e cazul Dan Puric aici”, a declarat Dan Puric, în direct la România TV.

Citeşte şi: Dan Puric, dezvăluiri despre colaborarea cu Securitatea: „Am grad de locotenent-colonel, la 17 ani am semnat”

Dan Puric a acuzat partidul USR că a făcut „o fraudă” prin faptul că a recurs la calomnie, o faptă care, din punctul său de vedere, ar trebui „acuzată ca o crimă”.

„Au făcut o fraudă. Mi se pare o fraudă, dar nu vi se pare o fraudă mai mare calomnia? Mă puteţi ajuta să mă apăr împotriva unor calominii? Calomnia trebuie acuzată ca o crimă.

Vă dau imprimarea cu această conferinţă pe care am făcut-o şi puneţi în paralel. Oamenii ăştia în teatru au frustrările lor şi limitări sufleteşti. De ani de zile se ocupă să-l dea jos pe oricine este director. Pe bietul Caramitru, Dumnezeu să-l odihnească că e la doi metri sub pământ, vă închipuiţi că procesul îi merge înainte? Adică trebuie să se prezinte soţia sau copilul.

Niciodată Teatrul Naţional nu a fost pătat cu o asemenea lucruri de cea mai joasă calitate”, a mai spus Dan Puric.

Una dintre postările USR împotriva lui Dan Puric

George Simion sare în apărarea lui Dan Puric. „Am vrut să-l revocăm pe Bulai de la Comisia de Cultură”

În dezbaterea din studioul România TV a intervenit şi George Simion, preşedintele AUR, care a lansat un atac virulent la adresa USR.

„În general cei care sunt mai naţionalişti. De unde să vină (scandalul cu putinismul)? Dintr-o ipocrizie fără margini, de oameni care conduc acum partidele de guvernământ care au făcut cadou pentru Gazprom, pentru Lukoil, pentru Kremlin miliarde de euro din banii românilor. Din câte ştiu eu, au avut şi comisioane.

Din această plagă neomarxistă numită USR, cei care îi susţin. Ne-am gândit serios când am văzut cazul domnului Dan Puric care, pe lângă multe alte lucruri bune pentru poporul român, în aceeaşi zi, duminică, a fost şi la Sala Palatului pentru românii din Cernăuţi pro bono.

Am vrut să-l revocăm, să facem o cerere să-l revocăm pe domnul Iulian Bulai din funcţia de preşedinte al Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor”, a precizat George Simion.

Mai mult, liderul AUR susţine că politicienii de la USR vor „reintroduce cenzura în cultura română”

„Multe lucruri erau apărate de Constituţie şi au fost încălcate în ultimii doi ani şi jumătate, mai ales la îndemnul acestor neomarxişti”, a mai spus Simion.

Dan Puric: „Ţintele sunt cele care ţin la creştinism, la România, la identitate şi la normalitate”

De asemenea, Dan Puric a susţinut că a devenit o ţintă pentru iubeşte România, creştinismul şi normalitatea.

„Nu oricare poate fi ţintă în România. Ţintele sunt cele care ţin la creştinism, la România, la identitate şi la normalitate. Restul sunt liberi.

Nu ai voie să ţii la această ţară. Nu scrie nicăieri, domnule Ciutacu, dar se execută. Cum îl vede pe unul că ridică glasul, trebuie marginalizat.

Ei atacă cultura românească! Iar cultura este arma invizibilă a unui popor! Într-un stat de drept, cum ar merge pedeapsa pentru aşa ceva? Ştiţi că un stat puternic arată întâi buzduganul cultural, pe urmă vine cu armata.

Ei atacă un discurs al unui om. Ce am zis eu? Că iubesc ţara, că iubesc acest popor, în ciuda evidenţelor, că am încredere mai mult în Dumnezeu decât în organizaţiile de partid europene care îmi propun să îi spun mamei părinte 2 sau părinte 1. Care îmi propun să-mi schinguiesc identitatea biologică şi naţională, care îmi propun să-mi dezrădăcinez natura creştină şi să cumva să pronunţ cuvântul Crăciun?

Îmi propun patologii! Ei de regulă trebuie să lovească în valori. Dan Puric este un om mic. S-au ocupat să-l termine pe Eminescu, pe Brâncoveanu, pe Constantin Noica. Vor să distrugă Teatrul Naţional. E ultima baricadă de identitate.

Vor să pună pe scenă tot proxenetismul care se face în urma aşa zisei libertăţi de expresie. Să îndrăzniţi să veniţi peste câţiva ani cu copilul la Teatrul Naţional şi să vedeţi elucubraţiile care se pot face în numele libertăţii de expresie.

Iar eu zic nu! Scena este şi ea un fel de altar. Nu e vorba de pudibonzi, e vorba despre o rigoare, o responsabilitate”, a conchis Dan Puric.

Citeşte şi. Ce avere uriaşă a reuşit să strângă Dan Puric, un fervent admirator şi apărător al lui Putin