EXCLUSIV| Dana Budeanu aruncă bomba de Ziua Națională! ”Satul românesc e părăsit nu pentru că nu ai ce face în el. Să nu se mai pună ștampila că diaspora e formată numai din ăștia care stau la căpșuni”

Dana Budeanu a vorbit de Ziua Națională a României, în exclusivitate, la România TV, despre românii din diaspora, dar și despre satul românesc care de la o zi la alta este tot mai gol.

01 dec. 2023, 21:10
EXCLUSIV| Dana Budeanu aruncă bomba de Ziua Națională! ”Satul românesc e părăsit nu pentru că nu ai ce face în el. Să nu se mai pună ștampila că diaspora e formată numai din ăștia care stau la căpșuni”

Dana Budeanu: ”Satul românesc e părăsit, nu pentru ca nu ai ce face în el. Dana Budeanu a subliniat că românii sunt un popor extrem de credincios și doar credința a apărat România în perioada cenzurii.

Citește și Bianca Drăgușanu o susține pe Dana Budeanu referitor la parada de 1 Decembrie: ”Sunt fan, are dreptate în tot ce zice. Nu a existat unul care să facă ceva pentru România”

Dana Budeanu: ”Satul românesc e părăsit, nu pentru ca nu ai ce face în el

”La mulți ani românilor adevărați în suflet. Românii frumoși sunt exclusiv cei credincioși. În momentul în care această putere divină îți este rutină totul se așază perfect pentru că intri într-un echilibru care înseamnă iubire, tradiție, dragoste față de oameni, patriotism, naționalism. Noi suntem un popor foarte credincios și credința își arată adevărata putere atunci când acesta se transmite mai departe la infinit, indiferent de condițiile în care este cenzura. Noi am trecut prin zeci de ani de cenzură din acest punct de vedere și am supraviețuit exclusiv datorită credinței. Românii frumoși sunt cei care cred în Dumnezeu și aici ne întoarcem puțin la sat acolo unde s-a născut și va muri veșnicia și ce să vezi inclusiv tinerii frumoși și liberi care acum câțiva ani visau la progresism, astăzi sunt retrași, chiar dacă nu se știe și o să vedeți câtă speranță există chiar și cu haștagii care s-au întors la țară. Mare parte dintre acești tineri și-au dat seama care este diferența între viața aia pe care am văzut-o în film, visul american, în care tu te duci și brusc ai succes, mă rog, și cumva în România nu există suficient progresism. Eu am crezut că un stat trebuie să ne ofere posibilitatea de a munci când suntem tineri. Eu nu am auzit așa ceva din gura unui progresist care s-a întors la pământ”, a declarat Dana Budeanu, în exclusivitate, la România TV.

Designerul a vorbit și despre românii din diaspora care sunt văzuți de autorități doar din patru în patru ani și nu sunt tratați de către străini după cum se așteaptă. Ea a ținut să precizeze că nu înțelege de ce românii acceptă condițiile inumane în care străinii îi țin.

”Și diaspora a devenit, din păcate, doar un cuvânt folosit din patru în patru ani, însă diaspora pentru Dana Budeanu este împărțită astfel: între cei care au plecat pentru ca, atenție este foarte important, pentru ca au visat la a câștiga mai mult pentru familiile lor, dar care acolo pentru acest venit acceptă orice condiții din partea unui stat străin. Trebuie să fim corecți ca este 1 decembrie și ne putem așeza în liniștea acestei zile libere. Trebuie să avem un dialog imparțial despre asta. Sunt romanii care au plecat visând că vor câștiga, nu un trai mai bun, știți ce trai bun au frumoșii bătrâni din poveștile lui Iosif de pe coclauri care se plimba la bătrânii noștri în curți, un trai sublim, omul își dorește să câștige mai mult suferă enorm că ți-e dor, ca nu ai familia alături, majoritatea care pleacă pentru bani nu sunt tratați cum se așteaptă, și aici este o alta discuție și ține de MAE, care se ocupă de diaspora doar din patru în patru ani”, a mai spus Dana Budeanu.

Dana Budeanu a ținut să precizeze că satul românesc este părăsit pentru că nu ai ce face în el și nu vrea să se mai pună ștampila că diaspora este formată din cei care merg la cules de căpșuni.

Este împărțită diaspora între acest tip de român plecat pentru un trai mai bun și cei eminenți, foarte pregătiți, care se duc pentru că își doresc. În România se încearcă din patru în patru ani să se pună ștampila suferinței peste diaspora. O mare parte este fericită. În întâlnirea mea cu premierul României, tuturor li s-a explicat despre aceasta mare rugăminte pe care premierul a avut-o și această înțelegere cu autoritățile din Spania tocmai ca toți copiii românilor din Spania să primească dublă cetățenie un demers ok. Exista foarte mulți români așezați în alte țări, care da, vin aici de sărbători și sunt obișnuiți acolo. Aș vrea să nu se mai pună astăzi ștampila asta ca diaspora e formată numai din ăștia care stau la căpșuni. Satul românesc e părăsit, nu pentru că nu ai ce face în el”, a mai spus Dana Budeanu.

Citește și EXCLUSIV Dana Budeanu despre Rolexul lui Rareş Bogdan, alintat „ruj roz”: „Nu s-a gandit în veci că-i va ieşi de sub haina si cred ca nu are altul.