EXCLUSIV Dana Budeanu, atac dur la adresa BOR: „Biserica a abandonat definitiv românii în pandemie”

Dana Budeanu, atac covârșitor la adresa bisericii ortodoxe române, după ce, împreună cu autoritățile, a ținut românii departe de credință.

18 apr. 2023, 22:03
EXCLUSIV Dana Budeanu, atac dur la adresa BOR: „Biserica a abandonat definitiv românii în pandemie”

La slujba de Înviere, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a vorbit tinerilor despre noua ordine mondială și despre cum progresiştii vor să distrugă tot ce este autenticc în această țară, fiind a doua față înaltă a bisericii, după IPS Teodosie, care vorbește despre asta. Dana Budeanu a comentat pe marginea acestui subiect, în exclusivitate la România TV, la emisiunea Punctul culminant, prezentată de Victor Ciutacu.

„Nu cred că sunt iluzii, însă cred că manifestarea naturală a acestui popor este întregistrată astăzi hiperbolic, pentru că nouă biserica ne-a întors spatele în pandemie, ne-a abandonat definitiv în pandemie. Biserica ortodoxă română a abandonat defiinitiv românii în timpul mascaradei. Punct. Anumite obiceiuri firești ale acestei nații s-au reluat. Noi nu am avut nicio biserică deschisă, în afară de cele din Constanța, este foarte important de spus asta.

Citește și: EXCLUSIV! Dana Budeanu o desființează pe Clotilde Armand: „Dacă nu ai avut instinct atunci, ce instinct o să ai tu, în care eu va trebui să am încredere în 2024”

Un popor care a așteptat lumina de la miliție, să nu nici uităm asta. O să mă ocup, o să aduc aminte, în fiecare zi a campaniei electorale care va urma, prin ce a trecut acest popor sub puterea de dreapta, în fiecare zi voi aduce aminte. Am totul salvat pe date, pe zile. Ceea ce vedem astăzi este doar o relitate a acestei țări, gândiți-vă că noi am trecut prin zeci de ani de comunism, nu ne-a luat nimeni credința, nu ne-a închis nimeni bisericile nici macar atunci, românul a mers la biserică în timpul războiului, în timpul comunismului, în timpul molimelor, oricând. Asta-i România, nu e ceva pozitiv surprinzător, este realitatea.

Dana Budeanu, atac dur la adresa BOR

Nimeni, niciodată, orice s-ar întâmpla pe teritorul acestei țări, nu va reuși să schimbe credința acestui popor. Niciodată. S-o diminueze, s-o afecteze, niciodată, din potrivă. Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani a adus înapoi în biserici tinerii. În curțile bisercilor și în biserici a crescut enorm numărul tinerilor, dar enorm, adică este vizibil fizic lapropriu. Asta este reversul a ceea ce noi am trăit în ultimii trei ani – tinerii umplu bisericile. Este real.

 

Citește și: EXCLUSIV! Dana Budeanu vrea modelul polonez. Ce ar trebui România să facă în fața Ucrainei. „Gata, închideți granițele”

 

La biserică nu-i program, eu merg și în cursul anului când nu sunt sărbatori mari, slujbe mari, date importante, e plin de tineri. Scade încrederea în autoritățile care ne conduc, și asta este măsurat deja, și crește încrederea în biserică. Este un efect al politicilor ultimilor ani, este natural acest efect, pentru că autoritățile ne-au abandonat, și atunci oamenii s-au întors la credință. De ce? Pentru că toți oamenii au nevoie de un reper. 

 

Când miliția și când statul au închis bisericile împreună cu BOR, eu cunosc oameni care au fost la Constanța. Biserica ortodoxă română a abandonat românii, însă cred că există o scindare în BOR. Există acest curent ușor progresist, că trebuie să fim și puțin moderni, nu știu de ce trebuie să fie biserica modernă, o tâmpenie fără de margini, și există această aripă care încă încearcă să lupte. Eu sunt o idealistă, dar este foarte greu, pentru că biserica ortodoxă română are un lider, iar în momentele cele mai grele liderul a ales ceea ce a hotărât politicul”, a declarat Dana Budeanu.