EXCLUSIV! Dana Budeanu vrea modelul polonez. Ce ar trebui România să facă în fața Ucrainei. „Gata, închideți granițele”

Dana Budeanu a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre modul în care ar trebui gestionată relația cu Ucraina. Aceasta susține că pasul firesc pe care România ar trebui să îl facă în acest moment ar fi închiderea granițelor.

11 apr. 2023, 23:12
EXCLUSIV! Dana Budeanu vrea modelul polonez. Ce ar trebui România să facă în fața Ucrainei. „Gata, închideți granițele”

Dana Budeanu a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre modul în care ar trebui gestionată relația cu Ucraina, în contextul în care fermierii sunt nemulțumiți de efectele pe care le au importurile de cereale din țara vecină. Aceasta a comentat în cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, moderată de Victor Ciutacu, că ar trebui să urmăm modelul Poloniei.

Citește și: Dana Budeanu, analiză tranşantă a societăţii româneşti la trei ani de la declanşarea pandemiei: „Omul trebuie ţinut puţin în braţe după o astfel de perioadă, nu poţi continua cu aceleaşi reguli. S-a urmărit cultivarea urii”

Dana Budeanu susține că pasul firesc pe care România ar trebui să îl facă în acest moment ar fi închiderea granițelor. Aceasta este de părere că acest lucru stă în mâinile ministrului de Externe, Bogdan Auresecu. De asemenea, a mai subliniat că în momentul de față, faptul că PSD-ul „urlă” este inutil, deoarece nu pot trece peste Aurescu.

„Ce facem? Păi nimic nu facem, uite..mai scoatem niște cașcaval de unde nu avem și mai cumpărăm niste arme și rachetuțe și ce s-a mai hotărât astăzi în CSAT. Uite, efectiv, în rest nu avem bani pentru aia, pentru aia, pentru aia. Asta facem noi! Mergem înainte ca partener strategic ce suntem și partener UE ce suntem.

Dacă tot suntem parteneri UE, domnul Ciucă și cu domnul Motreanu și cu tot PNL-ul și cu domnul Aurescu….de ce nu închidem granițele? Să le închidem pur și simplu, pentru că la vamă e un haos de nedescris, nu se mai încasează la buget nimic, din cauza acestei deschideri de granițe imbecile, suntem ultimii rămași din toată Europa, PNL-ul se uită la PSD, urlă crezând că populația este imbecilă. Nu e imbecilă populația! Singurul care poate să facă ceva este Aurescu, care este al PNL. Închideți granițele! Gata, i-am lăsat un an, le-am adus, le-am dat ce nu dăm la ai noștri. Gata, închideți granițele.”

Dana Budeanu vrea închiderea granițelor

„La noi cine amenință? Nimeni! Ministrul de Externe Aurescu, Ciucă, degeaba se urlă. Ce să facă Ciolacu? Ciolacu a urlat azi: „Domne’ să facă Aurescu și cu…”. Pentru că nu poți să sari peste Aurescu. Că n-ai cum! Că așa se face. Ăia în Polonia l-au chemat pe Zelevog. „Vino, mă, încoace! Stai jos, fătălăule! Uite care e treaba, noi pa! La gară.” Ăla și-a împachetat boceluța, s-a semnat, a plecat, pa, la revedere. Asta înseamnă țară care negociază.

Noi am semnat, am fost de acord la UE, ne punem medalii în piept. Eu nu am nimic cu nimeni, dar în momentul în care… eu nu am înțeles. Domnul Motreanu…nu am nimic cu el, dar domne, să îți pui medalii în piept că noi am semnat și am fost de acord să deschidem granițele și să se treacă cu orice din Ucraina, să se vândă oriunde. Și tu pentru asta să-ți pui insignă în piept și să explici tu populației că tu nu ești putinist. Terminați cu aberațiile astea! Și cu cretinismele astea și cu listelea astea și cu împărțitul populației: care e cu Rusia, care e cu America. Fiecare țară trebuie să fie cu ea.”, a declarat Dana Budeanu pentru România TV.

Citește și: Camen Iohannis, criticată dur de Dana Budeanu pentru ținutele purtate în Emiratele Arabe