EXCLUSIV | Diana Şoşoacă, plângere penală împotriva preşedintelui CSM. „A instigat procurorul general să facă un dosar la comandă împotriva mea”

Senatoarea Diana Şoşoacă a declarat, sâmbătă, în direct la România TV, că a depus o plângere penală împotriva lui Mihai Bogdan Mateescu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, pe care-l acuză că "a instigat procurorul general să facă un dosar la comandă" împotriva ei pe motiv c-ar fi blocat activitatea unui centru de vaccinare din judeţul Iaşi.

20 nov. 2021, 20:59
EXCLUSIV | Diana Şoşoacă, plângere penală împotriva preşedintelui CSM. „A instigat procurorul general să facă un dosar la comandă împotriva mea”

Diana Şoşoacă a vorbit, în direct la România TV, despre dosarul în care ar fi anchetată de DIICOT pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Procurorii nu au cum la acest moment să facă investiţii privind fapta in rem. Nu am blocat nicio activitate. Am demonstrat acolo că se încalcă legea de către autorităţi. Procurorii sunt pasibili de puşcărie. Au încălcat deontonologia profesională.

E prima dată în istorie când preşedintele CSM are o plângere penală împotriva lui pentru că a instigat procurorul general să facă un dosar la comandă împotriva mea”, a declarat Diana Şoşoacă, în direct, la România TV.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă îi dă în judecată pe poliţiştii care au amendat-o după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat: „În timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer!”

La începutul lunii septembrie, senatoarea Diana Şoşoacă este acuzată că, împreună cu un grup de protestatari antivaccinare, ar fi blocat accesul într-un centru de vaccinare din comuna Răchiteni din județul Iași, aflată la acel moment în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

„Am filmat peste tot. Cârciumile erau deschise toate. Toată lumea claie peste grămadă… Acele vaccinuri erau ţinute într-o cutie de carton, transportate de doamna doctor cu maşina. Nu a verificat dacă oamenii aceia aveau contraindicaţii la vaccin”, a mai precizat Diana Şoşoacă.

Citeşte şi: EXCLUSIV Diana Şoşoacă pune capăt speculaţiilor: „Nu m-am vaccinat şi nu mă voi vaccina niciodată anti-Covid”

Diana Şoşoacă: „Sunt unităţi în care 90% din poliţişti nu sunt vaccinaţi”

Diana Şoşoacă nu a precizat cu exactitate dacă va participa la protestul poliţiştilor care refuză să se vaccineze anti-COVID. Senatoarea a explicat că ofiţerii nu au în fişa atribuţiilor să le ceară cetăţenilor certificatul de vaccinare anti-COVID.

„Am vorbit cu foarte mulţi poliţişti şi jandarmi. Sunt unităţi în care 90% din poliţişti nu sunt vaccinaţi. Şefii refuză vaccinare.

Ei nu au în fişa atribuţiilor. Pentru a verifica aceste coduri, trebuie să fii înregistrat ca operator date cu caracter personal. Trebuie să ai în fişa postului trecute aceste lucruri”, a mai precizat Diana Şoşoacă, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Diana Şoşoacă: „Am depus plângere penală împotriva lui Arafat, Cîţu şi Cepoi. Voi merge şi eu la DIICOT, dacă mă vor chema”