EXCLUSIV | Florentin Pandele, despre legătura dintre Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”, și Gabriela Firea: „Cine a greșit să meargă 100 de ani la pușcărie”

Florentin Pandele sare în apărarea Gabrielei Firea în scandalul momentului. Primarul orașului Voluntari spune că soția lui nu îl cunoștea pe Ștefan Godei, patronul "azilelor groazei".

15 iul. 2023, 21:58
EXCLUSIV | Florentin Pandele, despre legătura dintre Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”, și Gabriela Firea: „Cine a greșit să meargă 100 de ani la pușcărie”

Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”, ar fi fost surprins în repetate rânduri la petrecerile unde era invitată și Gabriela Firea. Mai mult, acesta ar fi fost angajat ca șofer la Primăria Capitalei. Florentin Pandele a negat faptul că acesta ar fi un apropiat al soției sale.

Citește și Florentin Pandele vrea să candideze la primărie cu orice preț, la o zi după demisia Gabrielei Firea în contextul scandalului „azilelor groazei”: „”Mă lupt până la ultima picătură de sânge. Voi candida fie că sunt pe perfuzii

„Acest șofer a fost angajat la Primăria Capitalei, apoi la cabinetul Gabrielei Firea, dar nu ca șofer. În cele 600 de pagini unde s-au făcut interceptări nu există acuzații împotriva Gabrielei Firea și a primarului Florentin Pandele”, a spus Pandele la RomâniaTV.

„Am înțeles, Gabriela Firea nu mai candidează la alegerile de la București. E clar”

Întrebat ce căuta Ștefan Godei în compania Gabrielei Firea, Florentin Pandele a negat că s-a întâmplat acest lucru. „Acest individ, despre care s-a spus că e nepotul meu, finul meu. Am întrebat și eu ce rudă e. Acest băiat, bunicul lui e cununat de bunicul, tatăl tatălui meu. Am foarte multe rude. Acest băiat a venit la petreceri. Dați o poză în care el o filmează pe Gabriela Firea. Credeți-mă că de 12 zile suntem tocați. Nu știu ce trebuie să facem, să plecăm din România? Am înțeles, Gabriela Firea nu mai participă la alegerile de la București. Am înțeles, este clar. Gabriela Firea, de care eu m-am rugat acum două – trei luni de zile să nu mai candideze. Nu e nicio problemă”.

Citește și Florentin Pandele, primele declarații după demisia Gabrielei Firea: „Bunul Dumnezeu ne este martor că totul este bine regizat”

„E adevărat. Primăria Voluntari are peste 2.800 de angajați. Primăria Capitalei are peste 40.000 de angajați. Fraților, a avut loc de muncă de șofer. Credeți că luam eu din mâncarea copiilor sau din mâncarea bătrânilor?

Nu a fost șoferul gabrielei firea. Dacă a dus-o pe Gabriela Firea. Nu e apropiatul soției mele. Cine a greșit să meargă 100 de ani la pușcărie. V-am spus: nu a fost șoferul soției mele, la petreceri, botezuri, nunți, unde au venit sute de persoane, o fi venit și acest creștin, a fost fotografiat, am văzut. Să răspundă dacă a făcut așa ceva, sunt instanțe, dacă sunt probe să răspundă în fața legii.

Gabriela Firea nu mai e în politică, gata, ajunge.  E o femeie puternică, deosebită, deșteaptă, ea nu plânge niciodată. Mi-au cerut medicii să semnez când au operat-o și nu știam dacă o mai văd, nu am văzut o lacrimă în ochii ei”, a mai spus Pandele.

Florentin Pandele: „S-a dorit eliminarea Gabrielei Firea din politică. S-a reușit. Dacă suntem vinovați, să ne cheme la anchetă”

Florentin Pandele a mai spus că încurajează insituțiile statului să îi cheme la anchetă atât pe el, cât și pe Gabriela Firea. „Dacă suntem vinovați, să ne cheme la anchetă”.

„Acum o săptămână am cerut secretarului general al Primăriei, directorului Poliției Locale și directorului de la Asistență Socială să îmi dea în scris, să mă informeze de ce nu am fost informat despre această situație. Și am document semnat de dumnealor în care mi-au spus că au adresă de la o instituție a statului care efectuează cercetări în care li s-a spus să nu spună nimic. Am tras concluzia că eu făceam obiectul acelui dosar. Eu vă înțeleg că de 12 zile s-a terminat războiul din Ucraina, s-a terminat cu pensiile și e bine că s-a descoperit acest scandal din Voluntari și toată România stă cu ochii pe ce s-a întâmplat la Voluntari. Instituțiile statului, atât DIICOT, cât și DNA, le rugăm în regim de urgență să ne cheme la anchetă. Nu mi se pare corect, dumneavoastră scrieți acolo că Gabriela Firea a plâns în hohote. De 13 ani sunt căsătorit cu Gabriela Firea, avem doi copii, nu am văzut-o niciodată să plângă, e cel mai puternic om pe care l-am întâlnit. Am înțeles ce se dorește, eliminarea Gabrielei Firea de pe scena politică, s-a reușit. Nu există un om politic, nici Dragnea în două săptămâni nu a fost atât de atacat în media cum e Gabriela Firea și soțul ei. Rog instituțiile statului, dacă suntem vinovați, să ne cheme la anchetă”, a adăugat Pandele.