EXCLUSIV Florin Zamfirescu a răbufnit după demolarea crucilor eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului: „Nu trebuie să cerem aprobarea nimănui să ne cinstim eroii”

Autorităţile locale din Dărmăneşti au pierdut toate căile de atac în justiţie, astfel încât primăria a trecut la demolarea crucilor eroilor români amplasate ilegal în cimitirul din localitatea Valea Uzului. Actorul Florin Zamfirescu s-a declarat profund indignat de faptul că autorităţile române pleacă capul "cu laşitate" în faţa acestor comportamente care distrug România.

02 iul. 2023, 22:13
EXCLUSIV Florin Zamfirescu a răbufnit după demolarea crucilor eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului: „Nu trebuie să cerem aprobarea nimănui să ne cinstim eroii”

Florin Zamfirescu crede cu tărie că nu este cazul să cerem nimănui aprobare să ne cinstim eroii. Actorul este de părere că aleşii noştri ar trebui să ia măsuri pentru punerea la loc a crucilor şi pentru păzirea cimitirului cu armată.

Florin Zamfirescu, după demolarea crucilor eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului: „Pază cu glonţ pe ţeavă pentru a reface onoarea jignită a poporului  nostru”

Graţie conducătorilor aleşi de noi, românii au început să plece capul cu laşitate dacă ajunge să se întâmple aşa ceva în propria noastră ţară, cu eroii noştri. Nu trebuie să cerem aprobarea nimănui să îi cinstim.

Dacă în Ungaria, noi, românii, am îndrăzni să facem aşa ceva, toată maghiarimea ar fi în picioare.

Conducătorii noştri trebuie să ia măsuri rapide, un grup de armată rapidă, un şantier pentru a pune crucile la loc, pază cu glonţ pe ţeavă pentru a reface onoarea jignită a poporului  nostru.

Ei au luat tot ce-i al nostru şi noi le-am dat gratis. Stăm până se distruge România?

Populaţie care să păzească cimitirul şi zi, şi noapte să se pună crucile la loc şi dacă cineva îndrăzneşte să mai facă aşa ceva, să fie împuşcat, e ca şi când ai ataca steagul, Parlamentul, Constituţia. E momentul în care noi ar trebui să ne apărăm ţara, Constituţia, credinţa, tradiţiile„, a spus îndrăgitul actor în emisiunea 60 de minute de la România TV.

50 de cruci ale eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului, făcute una cu pământul

Cele 50 de cruci de beton ale soldaţilor români ridicate la Valea Uzului au făcut parte dintr-un proiect depus de primăria Dărmănești și finanțat ulterior de Ministerul Culturii. Pe 10 februarie, Curtea de Apel Bacău a stabilit printr-o decizie definitivă ca toate crucile să fie demolate.

Citeste si Sorin Ovidiu Vîntu, dezlănţuit după evenimentele din Valea Uzului: „Aici e pământ românesc! Clocotesc de revoltă şi voi staţi ca proştii, fără să luaţi atitudine!”

Adevărul a învins! Crucile de beton trebuie demolate! Astăzi a fost luată o decizie legală în procesul Valea Uzului, cu subiectul demolării crucilor. Deci, potrivit acestei decizii, crucile de beton ridicate ilegal trebuie demolate”, scria Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, pe Facebook.

Primăria din Dărmănești s-a judecat cu primăria din Sânmărtin, cu un ONG pentru protecția minorităților, cu CJ Harghita și cu Prefectura Bacău vizavi de legalitatea amplasării crucilor pentru eroii români în cimitirul eroilor de la Valea Uzului. În urma deciziei instanței, autoritățile din Sânmărtin, care au susținut constant că cimitirul Valea Uzului se află pe teritoriul lor, au demolat crucile.