EXCLUSIV Fost angajat la Ferma Dacilor face lumină în cazul incendiului care a mistuit pensiunea: „În zonă s-au cumpărat multe terenuri, au apărut tot felul de dubioşi care au făcut ilegalităţi”

Un fost angajat al Fermei Dacilor povestește că, la cateva zile după tragedie, în timp ce se afla la Ferma Dacilor, a văzut o persoană dubioasă care se plimba pe lângă zona securizată. A bănuit ca aceasta a venit să pună iar foc, așa că l-a dat pe mâna Poliției.

13 ian. 2024, 13:21
EXCLUSIV Fost angajat la Ferma Dacilor face lumină în cazul incendiului care a mistuit pensiunea: „În zonă s-au cumpărat multe terenuri, au apărut tot felul de dubioşi care au făcut ilegalităţi”

Cristi, fostul angajat, susține că mai mulți oameni încearcă să profite după tragedie, având în vedere că lui Dinicu i-au ars documentele, şi să obţină bani de la acesta.

De ce a cumpărat Dinicu terenuri cu chitanţă de mână

Eu nu mai lucram acolo. Am lucrat la început, când se făcea ferma. Apoi m-am făcut şofer de tir și am plecat. Legat de organizarea de la Fermă… am rude, cumnată, prietni care au lucrat acolo şi şi-ar dori să lucreze în continuare. Loc de muncă ca acolo nu se mai găsește. Toți angajații plâng locul ăla de muncă. 

Un moş senil de aici din sat, Stelian, declara că domnul Cornel i-a furat terenurile. Domnul Cornel nu i-a furat terenurile, i le-a vândut pe chitanţă de mână pentru că avea probleme cu documentele şi cu rudele care erau plecate de zeci de ani si nu se mai întorceau. Omul a profitat că Dinicu a început să cumpere pe acolo terenuri şi a vândut şi el cu chitanţă de mână. Nu avea el 40 hectare cum zice. Avea 1.400 m, care erau mai sus de Ferma Dacilor.

Citeste si EXCLUSIV | Documentul care dă peste cap ancheta de la Ferma Dacilor! Ce sume a virat Cornel Dinicu către furnizorul de …

Multi încearcă să profite acum în sensul că speră că documentele au ars în incendiu şi acum pot să ia bani din nou de la Dinicu. Cum pot să facă asemenea lucruri având în vedere că acolo au murit suflete, că lui Dinicu i-a murit copilul? Oameni fără suflet!”, a dezvăluit fostul angajat de la Fermă.

Fostul angajat la Ferma Dacilor argumentează de ce incendiul ar fi putut fi provocat de o mână criminală: „Au venit tot felul de dubioşi care fac ilegalităţi”

Cristi are convingerea că focul a fost pus de persoane răzbunătoare, mai ale că, potrivit acestuia, în ultimii ani s-au cumpărat multe terenuri în zonă şi au apărut „tot felul de dubioşi care au făcut ilegalităţi„.

Incendiul 100% a fost pus, imposibil să fi fost de la televizor. Toţi avem televizoare mai moderne, ştim că ăla dacă se arde, pur şi simplu se arde. Iar dacă i se transmite instalatiei electrice vreun şoc, sare siguranţa. 

E posibil să fi fost vreo invidie. În sat s-au cumpărat mai multe terenuri, au venit tot felul de dubiosi de prin Bucureşti, care se tot laudă şi au făcut niste ilegalităţi. Au captat fără acordul primăriei un izvor care era al satului, puteam lua toţi apă de acolo.

Ferma era exclusiv a familiei, jos era restaurant care era spaţiu public, iar în partea de sus se caza dumnealui cu familia. Era un hol comun cu toate acestea, erau trei ieşiri, erau două ieşiri în exterior de la mansardă şi una prin restaurant. 

Aveau şi sistem de alarmare, nu ştiu de ce nu au mers, l-o fi dezactivat cineva„, este de părere Cristi.

O persoană suspectă dădea târcoalei Fermei după incendiu: „Când i-am spus că se află într-o zonă securizată mi-a zis că a venit de la Bucureşti să dea jos ce a mâncat azi-noapte”

Fostul angajat al pensiunii a dezvăluit totodată faptul că, la patru zile de la incendiu, o persoană suspectă se plimba prin perimetrul securizat. Cristi, ajutat de fraţii lui, au reuşit să imobilizeze persoana pe care o suspectau că ar vrea să pună din nou foc la Fermă, şi au dat-o pe mâna Poliţiei.

Citeste si Raed Arafat anunţă primele măsuri după incendiul de la Ferma Dacilor: „S-a defectat ceva care face parte din sistemul de siguranță, tu ca proprietar ai obligația ca în atâta timp să anunți ISU județean”

Am alergat eu şi doi fraţi de-ai mei un cetăţean care mergea spre Fermă şi voia să puna foc. Noi l-am prins foarte repede şi l-am predat Poliţiei. A patra zi după incendiu, această persoană se plimba în perimetrul securizat şi când l-am întrebat ce caută în proximitatea Fermei şi i-am spus că se află într-o zonă securizată mi-a zis că a venit de la Bucureşti – că avea o masina cu număr de Bucureşti – să dea jos ce a mâncat azi-noapte”, a declarat fostul angajat de la Ferma Dacilor la România TV.